Efterlängtade Dune har visats för testpublik

Efterlängtade Dune har visats för testpublik

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 14:07 | Publicerad 22 januari 2020 kl. 10:01

Filmens första reaktion lovar mycket.

Denis Villeneuves kommande storfilm "Dune" har visats för en liten testpublik, bland annat författaren Brian Clemet, som delade med sig av sin reaktion på det han fick se.

Dune är en ny filmatisering på Frank Herberts kända roman med samma titel. Berättelsen är enligt många en av de mest storslagna inom science fiction. 

I filmen får vi se skådespelare som Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Zendaya, Josh Brolin, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Javier Bardem, Stellan Skarsgård och David Dastmalchian.

Dunes regissör Denis Villeneuve och hans filmteam har under en lång tid hållit produktionen så gott som hemlig, men nu har vi fått nyheten att en grupp personer fått se delar av resultatet. I gruppen fanns författaren Brian Clemet som efter visningen gjorde en utandning på Twitter

– Baserat på det material jag fick se, så tror jag att den här filmen kommer att golva folk så som Sagan om Ringen gjorde för tjugo år sedan, och som Star Wars gjorde för 40 år sedan. Det är inte Jodorowsky eller Lynch, men kanske har Villeneuve filmat det ofilmbara... Jag överdriver inte när jag säger att folk kommer att få gåshud och tårar när de ser den här filmen. 

Strax efter att Clemets inlägg publicerades, tvingades han att plocka bort det för att inte riskera stämning av filmens produktionsbolag Warner Bros. Här planerar de onekligen att släppa en bomb. 

Premiären är satt till 18 december. Låt hajpen börja!

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL