Efter vinsten i Hela sverige bakar – det här gör Carla von Hofsten idag

Efter vinsten i Hela sverige bakar – det här gör Carla von Hofsten idag

Axel Diedrichs
14 december 2023 kl. 10:12

Mycket händer för vinnaren av årets säsong

I går blev det klart att Carla von Hofsten är vinnaren av "Hela Sverige bakar" 2023. Vad gör den 27-åriga stockholmsbon idag?

När årets säsong av TV4:s populära program Hela Sverige bakar gick i mål kunde vi konstatera att Carla von Hofsten är vinnaren, detta efter att ha fullständigt smockat juryn med sin blågula Vasabakelse. 

– Jag känner en sån lycka i hela kroppen. Jag trodde aldrig att jag skulle vinna, sade hon efteråt.

Så hur fortsätter livet för Carla härifrån om hon får bestämma? Med en hel del roliga projekt visar det sig. 

Släpper boken FIKASUGEN

För det första släpper Carla von Hofsten boken FIKASUGEN, detta som en del av vinsten av Hela Sverige bakar 2023. Med boken som hon filat på vill hon att läsarna "ska kunna baka världens godaste fika". Boken är full med goda recept som kommit fram när hon laborerat hemma med sköna romantiska komedier i bakgrunden. 

Vill du köpa ett exemplar av Carlas bok FIKASUGEN? Den finns nu att beställa hem från Adlibris

Bakar på Expressens Allt om mat

Trots att hon försvinner från TV-rutan tills vidare, så kan du fortsatt se på när Carla bakar. I skrivande stund syns hon till på Expressens Allt om mat där hon bakar det julgodis, närmare bestämt lakritskola. Om hon blir en förekommande gäst där återstår att se, men alla kan se att hon har personligheten och utstrålningen som krävs. 

När Allt om mat gör en intervju med Carla frågar de henne om framtidsplanerna. Då berättar hon om drömmen att starta upp ett sommarcafé, men då på annan ort än Stockholm: 

– Planerna är väl egentligen att ge folk riktigt bra recept. Jag vill att man ska känna att man kan lita på Carlas recept. Det hade varit min dröm. Sen drömmer jag om ett sommarcafé på Västkusten med mamma, det hade varit kul. Vi hänger på en liten ö som heter Myr som ingen känner till, så kanske hade vi kunnat ha ett litet bryggkafé där. Sälja bullar i bikini, haha.

Vidare berättar Carla att det hade varit kul att få göra fler böcker. 

Efter vinsten i Hela sverige bakar – det här gör Carla von Hofsten idag
Foto: Gabriel Liljevall / TV4.

Utbildar sig inom företagande

Som om det inte vore nog bollar att hålla i luften, så håller Carla von Hofsten även på att utbilda sig inom företagsekonomi på Stockholms universitet. Hon är sedan tidigare en färdigutbildad Digital media creator på Hyper Island. Med sin utbildning och den plattform hon har fått efter vinsten i Hela Sverige bakar får hon säkerligen den språngbräda hon behöver för att kunna förverkliga sina drömmar. 

Filmtopp önskar Carla von Hofsten lycka till med framtiden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL