Efter premiären – Creed 3 den mest framgångsrika Rocky-filmen

Efter premiären – Creed 3 den mest framgångsrika Rocky-filmen

Filmtopp
06 mars 2023 kl. 08:03

Succé utan Sylvester Stallones medverkan

Det blev en högst lyckad premiär för "Creed III" som slog rekord inom Rocky-serien och i samma veva petade ner "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" från tronen.

I fredags gick den efterlängtade tredje Creed-filmen upp på världens biografer. Med en öppningshelg som genererade närmare 60 miljoner dollar i inhemsk biljettförsäljning slog man franchiserekord och passerade den sittande ettan Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Ja, Creed 3 gick vinnande ur veckans Box Office-rond med ett resultat som var en bra bit över förväntan. I USA sålde filmen biljetter för 58,7 miljoner dollar, och med intäkter från resten av världen landade man till slut på 100,4 miljoner dollar. En enorm succé för filmserien, som den här gången släppte sin första del utan dess tyngsta pjäs Sylvester Stallone

Efter premiären – Creed 3 den mest framgångsrika Rocky-filmen
Jonathan Majors i "Creed 3". Foto: MGM.

Creed 3 tjänade stort på IMAX-biljetter

Med en produktionskostnad på drygt 75 miljoner dollar är filmen den dyraste i franchisen hittills. En stor ambition med boxningsscenerna uppges ha varit att göra dem värdiga de allra största biodukarna och på så vis att maxa upplevelsen för publiken. En satsning som lönade sig. Enligt Variety bestod 38% av filmens intäkter av sålda IMAX-biljetter.

I den nya filmen följer vi återigen Adonis Creed, som efter att ha dominerat boxningsvärlden njutit av sin karriär och sitt familjeliv. Men när en barndomsvän och före detta boxare dyker upp, blir mötet mellan de två gamla vännerna mer än bara en fajt.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL