Efter ”Poor Things”-succén – Emma Stone och Yorgos Lanthimos i nytt samarbete

Efter ”Poor Things” – Emma Stone och Yorgos Lanthimos i nytt samarbete

Fredrik Larsson
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 28 mars 2024 kl. 10:03

Emma Stone är tillbaka i en ny galen berättelse – redan till sommaren

Filmerna de har arbetat på tillsammans har sammanslaget nominerats till 21 Oscars. Av detta att döma kan man bara förvänta sig ännu en handfull nomineringar för denna film på nästa års Oscarsgala. Till sommaren är det premiär för Yorgos Lanthimos och Emma Stones "Kinds of Kindness"

Emma Stone och Yorgos Lanthimos gjorde succé på Oscarsgalan och kammade hem hela fyra Oscars för filmen Poor Things (2023). Nu är de snart tillbaka med den nya filmen Kinds of Kindness (2024). Detta blir deras tredje långfilm tillsammans, varav den första var The Favourite (2018).

Regissören Yorgo Lanthimos har skrivit manuset till filmen tillsammans med manusförfattaren Efthimis Filippou. Även de två har tidigare samarbetat på andra filmer (The Lobster, The Killing of a Sacred Deer, Dogtooth m.fl.)

Förutom Emma Stone kommer vi i filmen få se Willem Dafoe, Jesse Plemons, Margaret Qualley, Hong Chau m.fl. Även Dafoe och Qualley medverkade i Poor Things.

Efter ”Poor Things”-succén – Emma Stone och Yorgos Lanthimos i nytt samarbete
Margaret Qualley, Jesse Plemons och Willem Dafoe i "Kinds of Kindness". Foto: Searchlight Pictures.

En tredelad fabel

Enligt synopsis är filmen en fabel i tre delar som följer en man som försöker ta kontroll över sitt liv; en polis som oroas av att hans fru som försvann till sjöss har återvänt och verkar vara en annan person; och en kvinna som är fast besluten att hitta en specifik person som är ämnad att bli en fantastisk andlig ledare.

Till skillnad från de två tidigare filmerna som Emma Stone och Yorgos Lanthimos har gjort tillsammans så utspelar sig denna under modern tid, men den verkar minst sagt lika skruvad och fartfylld som man kan förvänta sig.

Se den första trailern till "Kinds of Kindness" här:

Filmen beräknas ha premiär den 21 juni. Filmtopp håller dig uppdaterad med nyheter om ”Kinds of Kindness”.

Fredrik Larsson

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL