Efter Halloween Ends – regissören gör ny Exorcisten för Blumhouse

Efter Halloween Ends – regissören gör ny Exorcisten för Blumhouse

18 oktober 2022 kl. 12:10

Mer skräck av David Gordon Green

Skräckhuset Blumhouse fortsätter att satsa på klassiska rysare. Nu står det klart att David Gordon Green går från "Halloween Ends" till att göra en ny "Exorcisten".

Regissören David Gordon Green är aktuell med Halloween Ends som rullar på världens biografer. Med den nya filmen sätter filmskaparen och Blumhouse Productions punkt för deras trilogi om seriemördaren Michael Myers och hans måltavla Laurie Strode. Nu går Gordon Green från en skräckfilm till en annan. Det är dags för honom att göra Exorcisten som även den blir för Blumhouse. Om allt går som det ska släpps filmen på bio den 13 oktober 2023.

För en tid sedan pratade Gordon Green med THR och berättade då att han var sugen på ett alldeles nytt projekt, men att han sedan fick förfrågan av producenten Jason Blum om att göra filmen The Exorcist för Blumhouse. Han berättade följande:

– När jag känner mig för bekväm med en viss typ av film brukar jag gå åt ett annat håll och göra något nytt som jag inte är van vid, vilket jag gjort på sistone då jag både jobbat med TV och film. Jag kommer dock inte att pausa min lust för att göra skräckfilm eftersom jag älskar den genren.

På den kommande Exorcisten jobbar han utifrån ett manus skrivit tillsammans med Scott Teems, Danny McBride och Peter Sattler. Vi kommer även att få se Oscarsbelönade Ellen Burstyn som spelade den kvinnliga huvudrollen i originalet som släpptes för snart fyrtio år sedan kommer tillbaka för att göra sin roll som Chris MacNeil. Hon jobbade då tätt med svenske Max von Sydow.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL