Efter floppen med Solo-filmen pausar Disney Star Wars filmer

Efter floppen med Solo-filmen pausar Disney Star Wars filmer

Uppdaterad 04 juli 2021 kl. 07:00 | Publicerad 25 juni 2018 kl. 14:02

Lucasfilm och Disney pausar Star Wars – Kräver högre kvalitet på kommande filmer.

Lucasfilm och Disney slickar just nu sina sår efter floppen "Solo: A Star Wars Story", menar en källa till The Hollywood Reporter. Produktionsbolagen kommer att jobba hårdare med sina framtida projekt.

De senaste dagarna har det gått vilda spekulationer och rykten kring Star Wars framtida sagor. THR berättade förra veckan att de närmst kommande Star Wars-filmerna har pausats, läs mer här. Detta ska bero på att Solo: A Star Wars Story som släpptes den 23 maj, med deras mått mätta, sålde fruktansvärt dåligt. De behöver alltså tid på sig för att fundera ut något riktigt bra så de inte gör samma flopp.

Disney och Lucasfilm uppges ha tagit ett nödvändigt att inte spika premiärdatum för framtida Star Wars-spinoffs innan de vet hur bra projekten är.

En källa till The Hollywood Reporter berättar följande om Disney och Lucasfilms läge: 

De har inte saktat ned utvecklingen, men de slickar sina sår... I ljuset av reaktionen på The Last Jedi och hur Solo togs emot ska de från och med nu överse produkten innan de annonserar premiärdatum. Detta betyder inte att inplanerade sinoffs kommer att ställas in. Det betyder bara att de funderar på hur de ska göra, och marknadsföra, dem annorlunda. Allt är ganska förståeligt. 

Lucasfilms president Kathleen Kennedy och hennes team sägs nu bygga om deras projektgrupper och fokusera mer på att matcha in dem där de kan göra absolut bäst jobb. Likaså verkar det som att Kennedy inte riktigt vet vilket som blir nästa projekt efter den avslutande filmen i trilogin. Många undrar säkerligen vad som kommer att hända med James Mangolds Boba Fett samt filmen om den unge Obi-Wan Kenobi.

Tycker du att Disney och Lucasfilm gör rätt som siktar in sig på högre kvalitet med bekostnad på en kortare väntan mellan filmerna?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL