Efter Döden på Nilen – nu ser nästa Poirot-film helt annorlunda ut

Efter Döden på Nilen – nästa Poirot-film ser nattsvart ut

Filmtopp
03 maj 2023 kl. 12:05

En helt annorlunda ton väntar i det tredje kapitlet

Har du missat trailern till "A Haunting in Venice" som bygger vidare på "Mordet på Orientexpressen och "Döden på Nilen"? Till skillnad från dem ser den nya Hercule Poirot-filmen nattsvart ut.

2017 såg vi Kenneth Branagh anta rollen som superdetektiven Hercule Poirot i Mordet på Orientexpressen och fem år senare Döden på Nilen. Blott ett år senare, kan vi redan se trailern till den tredje filmen i serien, A Haunting in Venice, och det är slående hur mycket mörkare den ser ut att vara.

Den kommande filmen utspelar sig i Andra världskrigets efterskalv med en Poirot som är pensionär och lever ett liv i exil i Venedig. Men när en i hans närhet blir mördad är det upp till den före detta detektiven att ännu en gång avslöja mördaren. 

Foto: 20th Century Studios.

Efter "Döden på Nilen" ser nästa Poirot-film nattsvart ut

Även om de föregående filmerna Mordet på Orientexpressen och Döden på Nilen bygger på mörka Agatha Christie-berättelser, så har de haft en i betydligt lättsammare ton än vad vi ser ut att mötas av i A Haunting in Venice. Kanske har man här velat göra saker och ting annorlunda då de föregående filmerna, trots kompetenta filmskapare och skådespelare, inte lyckats leva upp till förväntningarna.

Förutom Kenneth Branagh tillbaka i huvudrollen ser vi här även Michelle Yeoh som vann en Oscar för sin insats i Everything, Everywhere All At Once, Kelly Reilly från Yellowstone och Jamie Dornan (The Fall) med flera.

Se trailern till "A Haunting in Venice" här:

Filmen har biopremiär den 15 september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL