Efter Cocaine Bear – nu kommer Cocaine Sharks?

Efter Cocaine Bear – nu kommer Cocaine Sharks?

Emil Oscar Rasmussen
24 juli 2023 kl. 13:01

Höga hajar härjar utanför Florida

Tidigare i år hade Elizabeths Banks "Cocaine Bear" premiär, en film som handlar om precis det som titeln antyder. En kokainpåverkad björn. Men nu kan björnen få ta ett kliv åt sidan för ett annat djur – höga hajar härjar till synes just nu utanför Florida.

I februari var det premiär för Elizabeth Banks-regisserade Cocaine Bear – en thrillerkomedi med stjärnor som Keri Russell, Alden Ehrenreich och Ray Liotta. Filmen handlar om en udda skara, bestående av turister, kriminella, poliser och tonåringar, som alla ställs mot något så galet som en blodtörstig, kokainpåverkad björn. Och tro det eller ej – filmen är till vissa delar baserad på en sann historia.

De senaste dagarna har det kommit nyheter som mycket väl kan kratta för en liknande film med drogpåverkade vilddjur i fokus. Experter tror nämligen att hajar utanför Floridas kust är påverkade av kokain.

Efter Cocaine Bear – nu kommer Cocaine Sharks?
Foto: UIP.

Är Cocaine Sharks näst på tur efter Cocaine Bear?

Vad kan vara med skräckinjagande än en kokainuppskruvad björn? Eventuellt ett stim med höga hajar.

Forskare som har studerat irrationellt beteende hos hajar utanför Floridas kust tror att droger kan vara anledningen till deras uppvisade mani och hunger, rapporterar The Guardian. Enligt forskarna är det ett troligt scenario att hajarna kan vara påverkade av droger som har dumpats och spridits i havet.

– Vi har sett studier på läkemedel, kokain, metamfetamin, ketamin, allt det här, där fiskar har [påverkats] av droger, säger klimatingenjören Tracy Fanara och menar att detsamma kan gälla för hajar, enligt The Guardian.

Kokainhajarna kommer vara ett fokus under Discoverys "Shark Week"-sändningar, men Fanara menar att det är viktigt att titta bortom den fyndiga "Cocaine Sharks"-rubriken och förstå att det här är allvarligt problem. Fanara påpekar att det är bevis på att allt vi människor producerar och stoppar i oss i slutändan hamnar i våra vattendrag, där det påverkar vattenlivet.

Vi har alltså farliga hajar som är drogpåverkade och ett övergripande miljöbudskap – visst skriker det film om hela konceptet? Det återstår att se om Elizabeth Banks vill göra en franchise av det hela och följa James Camerons fotspår genom att förflytta sig från skogen till havet. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL