Edward af Sillén sätter upp “Dreamgirls”-musikal: “magisk ensemble”

Edward af Sillén sätter upp “Dreamgirls”-musikal: “magisk ensemble”

Filmtopp
13 mars 2024 kl. 10:03

Prisbelönta "Dreamgirls" blir musikal på China Teatern i Stockholm

Efter succéer på både Broadway och i filmvärlden kommer "Dreamgirls" till China Teatern. Edward af Sillén står för regin.

Den prisbelönta musikalen Dreamgirls gör debut i Norden. Dreamgirls – The Musical har tidigare spelats för fullsatta salonger på Broadway och i West End, samt filmatiserats 2006 med bland andra Beyoncé, Jennifer Hudson och Eddie Murphy i huvudrollerna. Musikalen, regisserad av den hyllade Edward af Sillén med svensk översättning av Calle Norlén, tar publiken med på en gripande resa fylld av drömmar, kärlek, vänskap och svek.

TIPS: Läs också vår lista med 10 filmer du måste se om du älskar musik.

Dreamgirls - The Musical kastar ljus på glansen och den mörka sidan av showbusiness. Den berättar historien om en ung kvinnlig sånggrupp som kämpar för att nå framgång, berömmelse och acceptans i en tid av fördomar och diskriminering.

Dreamgirls - The Musical bjuder på flera hits

Musikalen är fylld med ikoniska hits som One Night Only, Listen och And I Am Telling You I'm Not Going, som berör och gripande fångar publikens uppmärksamhet. I huvudrollerna som Deena, Effie och Lorrell ser vi artisterna Janice Kavander, Laila Adéle och Mary N’Diaye. På scenen ses även skådespelarna Peter Gardiner och Alexander Larsson i rollerna som Marty och Curtis. Ensemblen består av några av Sveriges mest framstående sångare och dansare, ackompanjerade av en stor orkester.

– Det här är en av mina absoluta favoritmusikaler. Tempot är högt, den tidlösa musiken är otrolig, och i centrum finns ett mänskligt drama där allting står på spel. Vad kostar framgång och att få sina drömmar att gå i uppfyllelse? Allt detta till beatet av tidernas första motownmusikal med en magisk ensemble på scenen. Vi ska få China Teaterns tak att lyfta, säger Edward af Sillén i ett pressmeddelande.

Handlingen tar oss med på en resa genom en era där historien om The Supremes – med ikoniska medlemmar som Diana Ross – ligger närmast och ger en kraftfull skildring av deras strävan efter att bryta igenom barriärer och erövra sina drömmar.
 
– Jag är så oerhört stolt, glad och hedrad att få gestalta Deena Jones, en ung svart sångerska med buskiga ögonbryn och stora drömmar och hennes resa till att bli en full blown superstjärna och diva, säger Janice Kavander.

Premiären äger rum den 12 september 2024 på China Teatern i Stockholm. Efter framgångarna med "The Bodyguard - The Musical" och "Moulin Rouge! The Musical", är det nu dags för ännu en världsmusikal att ta plats på China Teatern under hösten 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL