Vi behöver prata om Edgar Wrights ”Baby Driver”

Vi behöver prata om Edgar Wrights ”Baby Driver”

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 13:44 | Publicerad 26 september 2016 kl. 12:00

Nästa vår kommer en av mina favoritregissörer, Edgar Wright, att göra comeback med sin nya film "Baby Driver". Filmen är för tillfället inne i post-production och ännu har ännu ingen trailer släppts, men vad vet du egentligen om projektet?

Den kommande filmen Baby Driver är en actionkomedi skriven och regisserad av Edgar Wright, skaparen bakom filmer som Scott Pilgrim vs. The World och Cornetto-trilogin. Av det man vet än så länge kommer filmen att handla om en ung flyktförare kallad Baby, spelad av Ansel Elgort, som blir inblandad i ett misslyckat bankrån. Det ryktas om att Wright har inspirerats av musikvideon till Mint Royales låt Blue Song, som Wright själv regisserade.

Inte bara låter det som ett roligt koncept utan filmen är även stjärnspäckad. Förutom Ansel Elgort kommer vi nästa vår att se stora namn som Lily James, Jamie Foxx, Jon Hamm, Jon Bernthal och Kevin Spacey på bioduken. Ännu syns inte Wrights partners in crime Simon Pegg eller Nick Frost till i rollistan, men utifrån Wrights tidigare filmer kan vi nog vänta oss ett gästspel från både dem och några andra kändisar. Kom ihåg att Sagan om Ringen-regissören Peter Jackson spelade en tomte i Hot Fuzz och fick knappt fem sekunder i bildrutan.

Peter Jackson och Simon Pegg i Edgar Wights komedifilm "Hot Fuzz".

Varför ska du se fram emot "Baby Driver"?

Edgar Wright är helt klart en av mina absoluta favoriter bland dagens regissörer. Ett missförstått geni enligt mig. Jag tror det är lätt att bara se honom som mannen bakom tramsiga komedifilmer och förbise hur imponerande han faktiskt är. Han vekar inte tas på det allvar som han förtjänar. Mannen skapade i stort sett en helt ny genre med Hot Fuzz. Han har också ett eget sätt att göra film på vilket jag tycker att många komedi-regissörer saknar. Kreativiteten, lekfullheten och originaliteten som Wrights filmer sprudlar av är verkligen något som kan tas efter mer i komedi-branschen.

TIPS: Edgar Wright delar med sig av sina 1000 favoritfilmer

Youtube-kanalen Every Frame a Painting beskriver Edgar Wrights sätt att göra komedi på väldigt bra sätt.

Men jag är säker på att Edgar Wright kommer att visa att han fortfarande är hungrig efter Ant-Man-avhoppet, som tyvärr kostade honom ett eller två år av hans karriär. Jag hoppas verkligen att han får en lyckad comeback, för när Wright väl släpper en film så vet man att det kommer bli något speciellt.

Vad tror du? Kommer Hot Fuzz fortsätta att vara Wrights mästerverk eller inte? Regissören Rian Johnson, som för tillfället har händerna fulla med Star Wars VIII, säger annorlunda på Twitter.

Baby Driver har svensk biopremiär den 17 mars 2017.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL