Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Edgar Wright gör Londonbaserad psykologisk skräckfilm

Edgar Wright gör Londonbaserad psykologisk skräckfilm

David Lindahl | Nyhet
22 januari 2019
David Lindahl | Nyhet
22 januari 2019

Ska utspela sig i centrala London.

Den brittiske regissören Edgar Wright är vanligtvis känd för sina komedier. Men nu tar han steget vidare att meddelar att hans nästa film blir en psykologisk skräckfilm.

Med Cornetto-trilogin, Scott Pilgrim vs. the World och Baby Driver har brittiske regissören Edgar Wright etablerat sig som en populär komisk regissör. Hans filmer präglas av rapp humor, ofta framtaget genom klippning och ljud. Detta visades framför allt i hans senaste film Baby Driver där han bland annat Oscarsnominerades för både klippning och ljud.

Nu berättar han för Empire att hans nästa projekt ska bli en psykologisk skräckfilm. Han pratade bland annat om viljan att placera handlingen i London:

"Jag insåg att jag aldrig har gjort en film om centrala London, framför allt Soho, en plats där jag har spenderat mycket tid under de senaste 25 åren. Med "Hot Fuzz" och "Shaun of the Dead" gjorde jag filmer om platser jag bott på. Den här filmen ska handla om det London jag existerat i."

Den nya än så länge inte namngivna filmen ska börja spelas in till sommaren och tillsammans med Krysty Wilson-Cairns skriver Edgar Wright manuset.

Förutom en ny skräckfilm rapporterade också regissören att ett första utkast till Baby Driver 2 är färdigskrivet. Flera nya karaktärer och galenskaper är att vänta i den uppföljaren.

Ser du fram emot en skräckfilm av Edgar Wright?

NÄSTA ARTIKEL