Ed Sheeran i stor musikal av Danny Boyle

Ed Sheeran i stor musikal av Danny Boyle

Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 09:07 | Publicerad 31 augusti 2018 kl. 18:08

Danny Boyle och Richard Curtis släpper snart en filmmusikal.

Tidigare denna vecka fick vi veta att Danny Boyle hoppar av som regissör till James Bond 25. Men regissören har inte svårt att fylla sin kalender, just nu jobbar han på en musikal.

Denna musikal påbörjades tidigare i år och baseras på ett manus skrivet av Richard Curtis. Curtis har många romantiska filmer på sitt bälte, så som Love Actually, Fyra Bröllop och en begravning samt About Time. Det har inte släppts så mycket information om detta kommande projektet, men lite vet vi trots allt.

Amerikanska medier rapporterar att filmen kommer att inkludera en mycket framgångsrik musiker, nämligen den globala stjärnan Ed Sheeran. De går också ut med att filmen ska kretsa kring musiken av världens mest framgångsrika popband, The Beatles. Berättelsen följer Himesh Patel, en musiker som till sin besvikelse inser att bara han minns bandet The Fab Four som spelade The Beatles-låtar på 90-talet. Sheeran kommer att spela sig själv, och materialet med honom är redan inspelat av ett team som följt hans turné.

Sheeran har haft mindre roller i TV-serier som Game of Thrones, The Simpsons och The Bastard Executioner. Detta uppges bli hans största roll hittills. Filmen har ännu inte fått någon titel, utan går under namnet Untitled Danny Boyle/Rixhard Curtis Project. Vi får se skådespelare som Lily James, Ana de Armas, Kate McKinnon, Joel Fry och många fler.

Visste du att Wes Anderson jobbar för fullt på en musikal som utspelar sig i Frankrike? Läs mer här!

Danny Boyles musikal förväntas ha premiär i september 2019. Är du peppad?

NÄSTA ARTIKEL