Dwayne Johnson vill göra remake av Gudfadern: “Hängt mycket med italienare“

Dwayne Johnson vill göra remake av Gudfadern: “Hängt mycket med italienare“

Eric Diedrichs
Uppdaterad kl. 14:04 | Publicerad 01 april 2024 kl. 11:04

Från "the family" till "la familia"

Hollywoods bäst betalde skådespelare, Dwayne Johnson, vill spela Vito Corleone i en remake av gangsterklassikern "Gudfadern". Detta bekräftar "Fast and the Furious"-stjärnan i en ny intervju.

Dwayne Johnson, 51, är inte bara historiens bäst betalde skådespelare, han är också en av de modigaste. I en intervju med den italienska tidningen Il Cinemazone säger Fast and the Furious-stjärnan att han planerar en remake av Francis Ford Coppolas megaklassiker Gudfadern. Rollen som Vito Corleone (Marlon Brando i originalfilmen), vill han själv spela.

– Efter att ha räddat "the family" med Vin Diesel i världens största franchise är det dags att tänka på "la familia" i världens bästa film, säger Dwayne Johnson till filmmagasinet.

Tanken är att ge en "moderniserad" och "inkluderande" spinn på den klassiska gangsterssagan:

– Manuset är fantastiskt. Filmen slänger in familjen Corleone i dagens moderna USA och med uppdaterade, moderna ideal. Vi tar bort alla rasistiska element, som italienarnas fixering vid mat och Sonnys hetsiga temperament, och prioriterar ett inkluderande, regnbågsfärgat mångfald. Jag har hängt mycket med italienare och kan bekräfta, utan tvivel, att de är mer än bara "mac and cheese".

Al Pacino ifrågasätter Johnsons vision

Johnsons utlåtande har mötts av starka reaktioner online. Medan många välkomnar en mer inkluderande Gudfadern-historia – Michael, Sonny, Tom och Fredo sägs alla vara adopterade från olika delar av världen – slår andra bakut. Röda, vita och gröna T-shirts med Gudfadern-citatet "Don't forget the cannoli" trendar på sociala medier.

En som ställt sig frågande till Dwayne Johnsons planer är Al Pacino, som spelade Michael Corleone i originalfilmerna:

– Om något borde en remake fokusera mer på det italienska köket. Har han ens ätit färsk pasta? skriver Oscarstjärnan på X/Twitter.

Filmtopp håller dig uppdaterad om hur det går med den nya "Gudfadern".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL