Dramatiskt första öråd med Anders Lundin tillbaka i Robinson

Dramatiska örådet med Anders Lundin tillbaka i Robinson

Filmtopp
26 mars 2023 kl. 15:00

Programledaren kunde inte fått en mer spännande comeback

Det blev ett dramatiskt första öråd i "Robinson" 2023 med Anders Lundin tillbaka som programledare. Ett där flera oväntade vändningar skulle komma.

Varning för spoilers: Artikeln beskriver händelserna i söndagens avsnitt "Robinson" 2023. Sluta läs om du ännu inte sett det.

Dramatiska örådet med Anders Lundin tillbaka i Robinson
Foto: TV4.

Säsongens första öråd bjöd tittarna på precis allt de hade kunnat önska sig. Att Markus Edensky kom tillbaka efter en tid i Ingenmansland bäddade för spänd stämning. Därefter fick vi något så sällsynt som en helt jämn utröstning, vilket ledde till en duell mellan två deltagare. Som en sista knorr fick den utslagna deltagaren välja att dra med sig en annan i fallet.

Ja, nu är Robinson 2023 i gång för full hals.

Dramatiska örådet med Anders Lundin tillbaka i Robinson
Foto: TV4.

Det dramatiska örådet med Anders Lundin tillbaka i Robinson – sån var kvällen

Kvällens avsnitt resulterade i ett händelserikt öråd värdigt dess meste programledare Anders Lundin. När en hämndlysten Markus Edensky, som vann en tävling mot Zeki Demir och Elin Ambrosiani kom tillbaka till sitt lag syd gick det att se hur flera av deltagarna kände en genast växande hotbild.

Med ett immunitetshalsband satt Markus säker inför utröstningen, som skulle komma att bli den jämnaste på länge i programmet. Christina Onuora, 27, och Dennis Johansson, 23, fick fem röster var och fick därmed ställa sig mot varandra i en duell. Utvald av Anders Lundin blev det en riktig klassiker i Kniven, där de skulle tävla om vem som under längst tid kan balansera en stor kniv på sina utsträckta armar. 

Dramatiska örådet med Anders Lundin tillbaka i Robinson
Foto: TV4.

Christina Onuora och Amanda Högvik ute ur Robinson 2023

Vinnaren av en tajt duell som pågick under en längre tid blev Dennis som kunde pusta ut och krama farväl till en besegrad Christina. Men som de nya reglerna lyder fick Christina välja att ta med sig en deltagare bort från ön. Hennes val föll på Amanda Högvik, och detta med följande högst ärliga motivering:

– Jag ville inte välja någon av de som hade backat mig i kväll. Jag fattar ju ändå vilka det är som röstat på mig. Sen tänkte jag att om vi får hamna någon annanstans, så vill jag vara med någon som jag kommer överens med och som jag kan tänka mig att slå i en tävling.

Amanda såg ut att ta Christinas val med ro. Men hennes sikte är helt inställt på att slå sig tillbaka till Robinson: 

– Jag förstår Christinas val, men sista potatisen är inte satt.

För att fullända kvällens öråd kunde Anders Lundin presentera ett nytt upplägg för Gränslandet, som nu ska startas upp av Christina och Amanda. 

Du följer "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL