Drag Race Sverige: Långstrumpsextravaganza och kåta Gun

Drag Race Sverige: Långstrumpsextravaganza och "kåta Gun"

Eyla Runsten
12 mars 2023 kl. 06:03

"Är det här Idol eller Drag Race Sverige?"

I avsnitt två av Drag Race Sverige 2023 var deluxe-domarna influencern Tone Sekelius och skådespelaren samt artisten Siw Malmkvist. I veckans tävling fick vi se deltagarna uppträda i en MARAton-talangjakt men även visa sin version av långstrumpextravaganza.

I veckans avsnitt av Drag Race Sverige fick vi se de nu åtta deltagarna fortsätta sin resa efter att Almighty Aphroditey åkt ur tävlingen och Endigo fått stanna kvar. Tone Sekelius och Siw Malmkvist är även veckans deluxe-domare när deltagarna ska uppträda och framföra sina talanger framför juryn.

Deltagarna introducerades till veckans minitävling där de ska sminka sig i mörkret, vinnaren av veckans minitävling blev Fontana och belöningen blev att bestämma ordningen alla drag queens skulle uppträda i en MARAton-talangjakt.

Drag Race Sverige
Drag Race Sverige. Foto: SVT

MARAton-talangjakt

Under förberedelserna av talangjakten bestämde Fontana ordningen och för att få fram den gick hon runt till alla drag queens för att se vad de skulle uppträda med. Efter att hon fick reda på att majoriteten skulle framföra en låt, kände hon sig inte särskilt mycket klokare på körschemat.

– Är det här Idol eller Drag Race Sverige?, säger Fontana.

Fontana blev först ut och skulle då dansa salsa för juryn eftersom hon inte fick göra det i Brasilien. Hon berättade även att Brasilien är ett av de länderna som är mest HBTQ-fientliga och normativa, där killar ska gilla fotboll och tjejer dans. Efter att Fontana kom till Sverige så har hon aldrig känt sig friare och kan dansa salsa för de personer i Brasilien som inte kan göra det.

Drag Race Sverige. Foto: SVT

"Kåta Gun går på fest"

Deltagarna har visat sin långstrumpsextravaganza för domarna och veckans vinnare av maxitävlingen blev Elecktra med sitt framträdande och catwalk. Någon som stod ut för domarna var Antonina Nutshell med sitt uppträdande av en egenskriven dikt och hennes långstrumpsextravaganza.

– Jag älskar det här, det är som att kåta Gun går på fest, sade Tone Sekelius i avsnittet.

Dock var juryn inte imponerade av Antonina Nutshells framträdande eller långstrumpsextravaganza då hennes kläder inte levde upp till de kriterier domarna hade satt – mod, ambition, riv och artisteri. Någon som inte heller imponerade juryn var Vanity Vain med sitt framträdande och långstumpsextravaganza. Vanity och Antonina blev därmed de som måste "mima för sina liv".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL