Donnie Yen ansluter sig till Mulan

Donnie Yen ansluter sig till Mulan

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 17:07 | Publicerad 12 april 2018 kl. 11:04
ANNONS
ANNONS

Kinesiska skådespelaren Donnie Yen ska spela Mulans mentor.

Nya Mulan-filmen börjar ta fart och skådespelare ansluter sig till produktionen. Donnie Yen är nu bekräftad för rollen som Mulans mentor, befälhavare Tung.

Nyligen rapporterades det Disneys nya spelfilm av Mulan skjuts upp eftersom studion tidigt insåg att filmen inte skulle hinna bli klar till det ursprungliga premiärdatumet. I nuläget dröjer det ända till 2020 innan vi får se den stridande kinesiskan på vita duken.

Nu läggs ytterligare ett namn till på rollistan. Empire Online bekräftar att kinesiska skådespelaren Donnie Yen, som bland annat är känd för att spela Ip Man i kampsportsfilmerna med samma namn och mer nyligen figurerade i Rogue One: A Star Wars Story, ansluter sig till prudktionen. Han ska spela befälhavare Tung, en ny karaktär till Mulan-historien som även ska fungera som en mentor för henne.

Tidigare har Yifei Liu (också känd som Crystal Liu) blivit bekräftad att spela Mulan med nyzeeländskan Niki Caro som regissör. Caro blev i hemlandet känd för filmer som Whale Rider och på senare tid amerikanska som The Zookeeper's Wife och McFarland, USA.

Disney har varit noggranna med att anlita kinesiska skådespelare efter att studion mött hård kritik när det rapporterades att ett tidigt manusutkast innehöll ett europeiskt kärleksintresse till Mulan. Många fans världen över engagerade sig och bland annat skickade asiat-amerikaner ett öppet brev till Disney där de kritiserade beslutet att inte hålla sig till originalhistorien med enbart kineser involverade. Nu verkar de få sin vilja igenom.

Många fler platser är kvar att fylla innan rollistan är komplett och mer information om produktionens framfart är garanterat att vänta framöver.

Vad tror du om Donnie Yen i den nya Mulan?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL