Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Dolph Lungren tackade nästan nej till Creed 2

Dolph Lungren tackade nästan nej till Creed 2

Kristian Andersson | Nyhet
14 september 2018
Kristian Andersson | Nyhet
14 september 2018

Dolph Lundgren tackade nästan nej till att göra "Creed 2", men manuset höll honom kvar.

Dolph Lungren var nära att hoppa av uppföljaren till Creed där han ska spela Ivan Drago. Men eftersom han tyckte att Stallone hade skrivit ett så fantastiskt manus kände han att han bara måste göra filmen.

De fem Rocky filmerna har genom åren genererat stora pengar och de alla har haft en tajt budget. Creed skiljer sig inte heller så mycket budgetmässigt då den endast hade en budget på 35 miljoner – Men omsättningen? 175 miljoner dollar.

2015 släpptes det en spinoff på Rocky, nämligen Creed. Filmen fick enormt bra mottagande av både publik och kritiker. I november kommer vi att få se Creed 2 där Dolph Lungren kommer att återvända för att spela sin klassiska roll som ryssen Ivan Drago. Men nu visar det sig att svenskens comeback var nära att inte bli av.

"Jag ville inte skada bilden av Ivan Drago."

Lundgren avslöjade för Look Mag att han nästan hoppade av projektet eftersom att han var rädd för vad fansen skulle ha för reaktioner på Ivan Drago då han nu kommer att vara 35 år äldre:

Det var lite konstigt. Lite märkligt. Först ville jag inte göra comeback för att det vore lite sorgligt. Jag ville inte skada bilden av Ivan Drago, för han känns som en ikonisk karaktär som folk, särskilt de som tränar, verkligen ser upp till. Men manuset var riktigt bra och jag får chansen att visa en annan sida av samma man, 35 år senare. En mer sårbar sida. Jag använder en del av mina egna upplevelser till den här karaktären, så det är som en sluten cirkel.

Dolph Lundgren hoppade givetvis inte av projektet, och vi kommer ännu en gång att få se Rockys ryska ärkerival på vita duken. Men hur de ställs mot varandra kan nu alltså bli annorlunda. Manuset är skrivet av Sylvester Stallone och Cheo Hodari CokerSe också den senaste postern till Creed 2.

Ryan Coogler, som gjorde Creed, kommer inte att att regisssera uppföljaren, utan den rollen har Steven Caple Jr. Sylvester Stallone och Michael B. Jordan återvänder båda två till sina roller.

Är du pepp på "Creed 2" med Dolph Lungren som Ivan Drago?

NÄSTA ARTIKEL