Dogge Doggelito sparkas från Diggiloo – efter ”sexintervjun”

Dogge Doggelito sparkas från Diggiloo – efter ”sexintervjun”

Emil Oscar Rasmussen
28 mars 2024 kl. 17:03

Kontroversiell intervju får Dogge att förlora flera uppdrag

Efter en kontroversiell intervju på Youtube-kanalen "Reallokal" har Dogge Doggelito förlorat flera av sina kommande uppdrag. Nu står det klart att även sommarturné "Diggiloo" vänder artisten ryggen.

Det var under förra veckan som artisten Dogge Doggelito medverkade i YouTube-programmet DeBaAura på kanalen Reallokal, där han stod för uttalande som bemötts med stor kritik. I intervjun delar artisten med sig av en anekdot om hur han och hans vänner som barn turades om att ha sex med en tjej i ett tält i skogen.

Intervjun möttes av kritik från flera håll, inklusive från profiler som Ann Söderlund, Vanessa Falk och Julia Frändefors, vilket Aftonbladet tidigare rapporterat om. Efter spridningen av klippet har Dogge Doggelito gått miste om flertalet tidigare bokade spelningar. Både Klassfestivalen och Oxelösunds kommun ska ha avbokat gig med Doggelito – som nu går miste om ett ännu större uppdrag.

Dogge Doggelito sparkas från Diggiloo – efter ”sexintervjun”
Dogge Doggelito på galapremiären för "Börje". Foto: Filmtopp Int.

Dogge Doggelito petas från Diggiloos turné

"Diggiloo" är den älskade sommarturnén som produceras av Lasse Holm och Patrik Krall. I ett pressmeddelande under dagen har de bekräftat att Diggiloo bryter sitt samarbete med Dogge Doggelito.

De motiverar beslutet som följande:

Med anledning av de senaste dagarnas uttalanden från Dogge Doggelito har Diggiloogänget valt att omedelbart avbryta samarbetet inför sommaren. Dogge Doggelitos agerande och värderingar tar Diggiloo avstånd från, utan undantag. Dogge Doggelito är medveten om Diggiloos bestämda inställning. Diggiloo önskar Dogge Doggelito allt det bästa framöver.

I ett uttalande till Aftonbladet betonar Lasse Holm även att Diggiloo är en "familjefest" och att Dogges uttalanden inte är i linje med deras värderingar.

Dogge Doggelito har tidigare försvarat sina uttalande i Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL