Döden på Nilen börjar spelas in med ny stor rollista

Döden på Nilen börjar spelas in med ny stor rollista

Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 02 oktober 2019 kl. 12:10

Kenneth Branagh återvänder med nya stjärnor i Döden på Nilen.

Kenneth Branagh i "Mordet på Orientexpressen".

"Döden på Nilen" är uppföljaren till "Mordet på Orientexpressen". Nu börjar den spelas in med en ny stor rollista med Kenneth Branagh i spetsen.

För två år sedan regisserade Kenneth Branagh sig själv i rollen som Hercule Poirot i Agatha Christies kända deckare Mordet på Orientexpressen. Med sig då hade han stjärnor som Johnny Depp, Daisy Ridley, Michelle Pfeiffer och Josh Gadd.

Nu är det dags för en uppföljare och i går rapporterade Fox att inspelningen har påbörjats. Den här gången ger sig Kenneth Branagh ut på en av världens största floder i Döden på Nilen. Även denna gång regisserar han sig själv som den superintelligenta och belgiske brottsbekämparen Hercule Poirot.

Förutom Branagh är rollistan stor. Stjärnor som Letitia Wright, Armie Hammer, Gal Gadot, Annette Benning, Jennifer Saunders och Russel Brand är med i den täta ensemblen.

Döden på Nilen handlar likt sin föregångare Mordet på Orientexpressen om att Hercule Poirot är ute på  en rekreationsresa som den här gången inkluderar en båttur på Nilen. Det hela slutar givetvis med mord och tunga mysterium.

Döden på Nilen är planerad att ha premiär under 2020.

NÄSTA ARTIKEL