Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Doctor Who har hittat sin första kvinnliga doktor

Doctor Who har hittat sin första kvinnliga doktor

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
18 juli 2017
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
18 juli 2017

Jodie Whittaker ska blir den nya "Doctor Who"

Jodie Whittaker som ska bli den första kvinnliga "Doctor Who"
Foto: The Empire

Doctor Who-fans har under en tid bekymrat sig över att Peter Capaldi kommer att lämna rollen som den populära tidslorden. Nu behöver inte någon fundera längre på vem som ska axla rollen. Enligt the Sun står det klart att Jodie Whittaker kommer att bli den 13:e doktorn.

Exakt, ni hörde rätt. Efter 50 år och tolv manliga doktorer är det äntligen dags för en kvinnlig inkarnation av karaktären. Jodie Whittaker förknippas ofta med serien Broadchurch, men är även känd från filmer som Attack the Block och Adult Life Skills.

ANDRA HAR LÄST: 6 kända doktorer i filmens värld

Den nya rolltilldelningen ses som ett aktivt steg av den nytillträdda producenten Chris Chibnall för att öka intresset för serien. Doctor Who har den senaste tiden tappat en aning i populäritet, speciellt i jämförelse med toppen kring Tennant-eran. En re-launch med en kvinnlig Dr. Who kanske är precis den skjuts som serien behöver.

Whittaker säger detta själv om rollen: “I'm beyond excited to begin this epic journey. It's more than an honour to play the Doctor. It means remembering everyone I used to be, while stepping forward to embrace everything the Doctor stands for: hope. I can't wait.”

Vad tycker du om valet av den nya doktorn? Är du nöjd med utgången?

Fredrik Jonsson Larsson

NÄSTA ARTIKEL