Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Disneys streamingtjänst – Billigare än Netflix

Disneys streamingtjänst – Billigare än Netflix

Kristian Andersson | Nyhet
10 september 2018
Kristian Andersson | Nyhet
10 september 2018

Walt Disneys streamingtjänst har fått namnet Disney-Play.

Walt Disney har sedan ett år tillbaka meddelat att de ska bygga en egen streamingtjänst där de visar sina egna produktioner. Disneyfilmer hos andra streamingtjänster kommer också att försvinna. Nu vet att den kommer heta Disney-Play och vara billigare än Netflix.

Enligt Tekniksmart kommer Disney att under 2019 släppa en egen streamingtjänst bestående av Disneymaterial. Utöver de tecknade klassikerna kommer vi alltså att få se alla Star Wars-filmerna eftersom Lucasfilm numera ägs av Disney.

Vi har i över ett år vetat att Disney jobbar på sin streamingtjänst, men först nu vet vi vad den ska heta: Disney-Play.

Vidare meddelar Disney att tjänsten kommer att bli billigare än Netflix, som idag kostar 89 kronor. Exakt prislapp är ännu inte bestämd.  Vi vet också att Disney planerar att plocka bort allt sitt material hos andra streamingtjänster för att locka tittarna till Disney-Play. Det kommer också att finnas mindre med material på Disney-Play jämfört med Netflix.

Nya filmer till Disney-Play

Kommande Disneyfilmer av Disney som Lejonkungen, Toy Story 4, Frost 2, Dumbo och slutligen Star Wars kommer att bli tillgängliga på Disney-Play efter att de har premiär.

För att bemöta Disneys plan jobbar just nu Netflix på egenproducerat material och lägger enorma summor på sina filmer och serier. Det är en hel del nya produktioner som produceras av Netflix så som: Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage, The Punisher och The Defenders.

Kommer du att testa Disney-Play?

NÄSTA ARTIKEL