Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Disneys nya Mulan har fått en regissör

Disneys nya Mulan har fått en regissör

David Lindahl | Nyhet
16 februari 2017
David Lindahl | Nyhet
16 februari 2017

Mulan i Disneyfilmen med samma namn

Disney håller som tidigare bekräftat på med en nyinspelning av sin tecknade film Mulan, och nu har studion anlitat en regissör som ska leda projektet. Ändå sedan storregissören Ang Lee tackade "nej" har det varit ganska tyst kring filmen, men nu skriver MovieWeb att nyzeeländska regissören Niko Caro, som bland annat gjort den kritikerhyllade filmen Whale Rider, är bekräftad. Det är andra gången som Disney anlitar en kvinnlig regissör till ett projekt med en budget på över 100 miljon dollar.

LÄS OCKSÅ: Filmtopp lista Disneys topp 5 bästa filmmusik

Mycket kontroverser kring film har skapat stor debatt, bland annat om diskussionen ifall alla skådespelare i filmen kommer att vara kinesiska eller inte. Rykten cirkulerade också ett tag om att Disney hade en version av ett manus där Mulans kärleksintresse var en europeisk man i 30-års åldern, vilket ännu en gång skakade om fans och ledde till vilda debatter. Collider skriver att en källa som sägs vara nära filmproduktionen menar att det är klart att samtliga skådespelare ska vara kinesiska, men det är svårt att säga hur trovärdigt det är. Vad Disney däremot har lovat är en global jakt efter den perfekta kinesiska Mulan.

LÄS OCKSÅ: Quiz: Vad vet du om dina dina Disneyklassiker?

Bekräftad är också att Rick Jaffa och Amanda Silver, manusförfattarna bakom Dawn of the Planet of the Apes, är anlitade för att skriva om manuset. Även den stora kinesiska producenten William Kong, som varit med och skapat stora verk som Crouching Tiger Hidden Dragon, Hero och The House of Flying Daggers, är anlitad för att ro projektet i land. Kanske har Disney något bra på gång här och menar faktiskt för en gång skull att lyssna på fansen.

Tror ni att Disney fullt ut kommer att lyssna på fansen och bara anlita kinesiska skådespelare?

NÄSTA ARTIKEL