Disneys besked – Vaiana blir nästa liveaction-film

Disneys besked – Vaiana blir nästa liveaction-film

Filmtopp
04 april 2023 kl. 08:11

Sensationen kommer tillbaka

Det är dags att återvända till Vaianas värld. Nu växlar Disney upp sin strategi och börjar göra om filmer som släpptes under 2010-talet.

För några år sedan, 2016m var det premiär för Vaiana, som visade sig bli en av Disneys mer uppskattade filmer på länge. Enligt Box Office Mojo genererade den över 660 miljoner dollar i intäkter världen över.

I rollerna såg vi bland andra Dwayne Johnson, Auli'k Cravalho och Jemaine Clement. Tillsammans med Dwayne Johnson meddelade Disneys VD Bob Iger att vi snart kommer att få återvända till Vaianas värld, men denna gången i en live action-version.

Detta handlar Vaiana om

I det forntida Oceanien i Söderhavet ger sig den skickliga seglaren Vaiana ut för att leta efter en sägenomspunnen ö. På sin fantastiska resa slår hon sig ihop med sin stora idol, den legendariske halvguden Maui, och tillsammans korsar de det öppna havet. Under den actionspäckade färden stöter de på jättelika havsvidunder, sällsamma dolda världar och uråldrig folktro.

Bytte namn på grund av porrstjärna

När Vaiana hade premiär världen över orsakades viss förvirring runt vad filmen faktiskt hette. Medan den i Europa lanserades som Vaian, släpptes den i USA och resten av världen som "Moana". Namnbytet i Europa visade sig sedan bero på att Disneys chefer var oroliga för att göra kopplingar till den italienska porrstjärnan Moana Pozzi.

När Moana har premiär, återstår att se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL