Disneys åkattraktion Space Mountain blir film

Disneys åkattraktion Space Mountain blir film

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 10 oktober 2020 kl. 14:10
ANNONS
ANNONS

Space Mountain är en av Disneyparkernas populära attraktioner.

Nu ska Disney göra film av flera av sina populära åkattraktioner från sina nöjesfält. Populära Space Mountain är näst på tur.

Förutom att göra spelfilm av alla sina gamla klassiker har Disney nu börjat utdvidga sitt universum ännu mer genom att också göra film av populära karuseller. Redan 2002 släppte Disney filmen Country Bears som var baserad på en av deras åkattraktioner. Även Pirates of the Caribbean-filmer han inspirerats av attraktionen med samma namn, och nu har de också gjort klart Jungle Cruise som väntas ha premiär under nästa år.

Nu rapporterar Variety att nästa åkattraktion som ska bli film är Space Mountain – en berg och dalbana i totalt mörker där åkarna reser i raketer till en rymdbas ute i rymden. Space Mountain hade premiär på Disneyland i Florida 1975 och var en omedelbar succé.

Manuset ska skrivas av författaren Joby Harold som bland annat har skrivit Guy Ritchie-filmen King Arthur: Legend of the Sword och Zack Snyders kommande Army of the Dead. Harold jobbar just nu på manuset till den nya Obi-Wan-serien med Ewan McGregor.

Något premiärdatum eller en djupare beskrivning av handlingen är ännu inte bekräftat av Disney. Läs också om att Pixars film Soul går direkt till Disneyplus utan biopremiär.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL