Zach Galifianakis klar för nya Lilo & Stitch-filmen

Zach Galifianakis klar för nya Lilo & Stitch-filmen

  • Disney+
Filmtopp
19 februari 2023 kl. 09:45

Kultfavoriten kommer tillbaka i ny skrud

Det är dags att återvända till Hawaii och denna gången i sällskap av Baksmällan-komikern Zach Galifianakis. Nu börjar förarbetet med nya "Lilo & Stictch"-filmen nära sig sitt slut.

Sedan framgångarna med Djungelboken (2016) har Disney återbesökt sina tecknade klassiker för att leverera nya, live action-versioner. Ofta med ett ekonomiskt starkt men svalt mottagande från både publik och kritiker. Det senaste försöket, Pinocchio, har bara 5 av 10 på IMDb och smärtsamma 38 av 100 i Metascore. Här på Filmtopp fick filmen 2 av 5 vilket ligger i linje med ungefär alla Disneys nytagningar de senaste åren.

Men skam den som ger sig. Nu ska Lilo & Stitch (2002) återbesökas och denna gången med komikern Zach Galifianakis i en av rollerna. Enligt THR är kontraktet färdigskrivet och allt på sin plats, men vem han kommer att spela är i dagsläget inte officiellt.

Baksmällan
Zach Galifianakis, Bradley Cooper och Ed Helms. Foto: Warner Bros.

Regisseras av Oscarsaktuell filmskapare

Zach Galifianakis slog igenom stort med Baksmällan (2009) och har sedan dess synts i titlar som Bored to Death (2009-2011), Birdman (2014) och Big Mouth (2017-). Detta blir hans roll i en studiofilm sedan 2018.

Den nya versionen av Lilo & Stitch förväntas att ha premiär direkt på Disney+ och regisseras av Dean Fleischer Cam, som just nu är Oscarsaktuell med Marcel the Shell som är nominerad i kategorin Bästa animerade långfilm.

När "Lilo & Stitch" får premiär är i dagsläget inte känt, men enligt IMDb förväntas det att ske under 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL