Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Muppet Show släpps på Disney+

The Muppet Show släpps på Disney+

  • Disney+
Ebba Pettersson | Nyhet
16 februari 2021
Ebba Pettersson | Nyhet
16 februari 2021

"Hi-ho! Kermit the Frog here!"

Alla säsonger av den klassiska tv-serien "The Muppet Show" släpps på Disney+ den 19 februari.

"The Muppet Show" började sändas i Sverige den 14 januari 1978 och blev en omedelbar succé. Programmet skapades av Jim Henson och hade premiär i Storbritannien två år tidigare, och blev därefter populärt världen över - och vem känner inte till grodan Kermit, Miss Piggy eller den Svenske Kocken idag?

Men förutom de välkända dockorna är programmet även känt för sin digra gästlista. Skådespelare och musiker som Steve MartinElton JohnAlice Cooper och Mark Hamill har samtliga gästat programmet och intervjuats eller sjungit ihop med Kermit och gänget.

Hela gänget från The Muppet Show. Foto: Walt Disney Company.

Tv-serien har sedan premiären i slutet av 70-talet blivit en riktig klassiker och genererat hela fem säsonger med sammanlagt 120 avsnitt. Det blir alltså sammantaget ganska många minuter av familjevänlig underhållning som kommer att bli tillgängligt på Disney+ den 19 februari, och det är självklart ingen annan än Kermit the Frog himself som meddelat nyheten i ett pressmeddelande: "It's time to play the music, light the lights and meet the Muppets on Disney Plus tonight!"

Utöver The Muppet Show har mupparna figurerat i en mängd andra sammanhang. Sju biofilmer, två spin-off serier, Family Guy-avsnitt och intervjuprogram som Jimmy Kimmel Live och The Ellen Show. Det är nog få som inte känner till dessa vältaliga och roliga dockor, och få kändisar som inte har medverkat i program tillsammans med dem.

Kommer du se "The Muppet Show" när det kommer till Disney+ den 19 februari?

NÄSTA ARTIKEL