Den lilla sjöjungfrun

Storsuccé för Lilla sjöjungfrun på Disney+ – så många har streamat

  • Disney+
12 september 2023 kl. 15:09

Ariel fortsätter att trollbinda publiken

Halle Bailey spelar huvudrollen i den nyproducerade versionen av den Oscarsvinnande klassikern från 1989. Redan efter sex dagar på Disney+ har 16 miljoner användare runt om i världen tagit del av den otecknade “Den lilla sjöjungfrun”.

Den sjätte september kunde användarna på Disney+ ta del av den otecknade versionen av Den lilla sjöjungfrun. Sex dagar efter lanseringen hade 16 miljoner tittare runt om i världen tagit del av filmen, konstaterar Disney. Filmen är en nyproducerad version av den Oscarsbelönade, tecknade klassikern från 1989.

Bland rollerna syns namn som Halle Bailey, Melissa McCarthy, Javier Bardem och Daveed Diggs. Att intresset för Disneys live action-tagning har varit stort, kunde redan konstateras när filmens trailer släpptes i mars. Trailern hade 108 miljoner visningar globalt, redan under de första 24 timmarna.

Filmtopp är inte besvikna

I en tidigare recension av Filmtopp framgår det att remaken gör en allt annat än besviken. Halle Baileys version av Ariel är “precis som vi minns henne - en drömmare, smått naiv och älskad utan dess like", skriver Filmtopps Mimi Dahlén.

Hon säger också att hon anser att den nya versionen förstärker det man älskade med klassikern från 1989. Att de förändringar som har gjorts, är “ändringar som hade gjort den första filmen bättre”. Den Ariel som kunde uppfattas “barnslig och bortkommen” i originalfilmen, är en “mogen och förnuftig kvinna som visar på charm och kvickhet” i remaken.

“Den lilla sjöjungfrun” finns nu att streama på Disney+

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL