Se när 91-årige John Williams komponerar musiken till nya "Indiana Jones"

Se när 91-årige John Williams komponerar musiken till nya "Indiana Jones"

  • Disney+
Filmtopp
07 juli 2023 kl. 11:07

Följ med bakom kulisserna på musikstudion

Lucasfilm har lagt ut ett klipp från när en 91-årig John Williams komponerar musiken till "Indiana Jones and the Dial of Destiny", som är den sista vi ser med Harrison Ford i titelrollen.

Under sin karriär har kompositören John Williams skrivit filmmusiken till otaliga klassiker, däribland Indiana Jones-serien som han gång på gång förädlat med nya stycken. Inför Dial of Destiny återvände Williams för att skriva och dirigera musik till en speltid på över två timmar. I ett bakom kulisserna-klipp som nu fått spridning på nätet får vi se honom i sitt esse och vägleda en orkester. 

Se när 91-årige John Williams komponerar musiken till nya "Indiana Jones"
Foto: Lucasfilm.

Se när en 91-årig John Williams komponerar musiken till "Indiana Jones and the Dial of Destiny"

För drygt 42 år sedan fick världen ta del av John Williams ikoniska ledmotiv till den äventyrlige professorn och arkeologen Indiana Jones. När Harrison Ford, 80 år gammal, återvände för att trä på sig sin travellerhatt en sista gång fick han sällskap av kompositören som även han tycks vara evig. I det klipp från studion som Lucasfilm delar med sig av ser han pigg ut för sin ålder, och fullt kapabel att hålla på ett tag till. 

– Johns musik går inte att jämföra med någon annans. Det är bara otroligt hur originella och kraftfulla de stycken han skapar för varje del av filmen är, säger Harrison Ford om sin vän och kollega.

– Jag visste inte om John skulle göra hela filmen, jag bara bad. Först skrev han några stycken men sen kunde han inte sluta, och skrev all musik till filmen, säger regissören James Mangold som är lycklig över Williams insats.

Se klippet från när John Williams komponerar musiken till "Indiana Jones and the Dial of Destiny" här:

Den nya filmen finns nu att se på svenska biografer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL