Recension: Futurama (säsong 11) – så bra är rebooten!

Producenten svarar på Filmtopps fråga – är Futurama här för att stanna?

  • Disney+
Filmtopp
03 oktober 2023 kl. 14:10

Claudia Katz ger besked på fansens funderingar

Efter 10 år är "Futurama" tillbaka med en ny säsong, men hur ser egentligen framtiden ut? Nu svarar producenten Claudia Katz på detta i en exklusiv intervju med Filmtopp.

Producenten Claudia Katz har jobbat på The Simpsons filmen (2007), Star Wars: Clone Wars (2003-2005) och Disenchantment (2018-2023), men hjärtebarnet måste ändå sägas vara Futurama, som hon har arbetad med sedan 1999.

Futurama
Foto: Disney+

Efter att ha gått i graven 2013 återvände Futurama med sin elfte säsong tidigare i år. Katz berättar att det alltid finns en press med att återvända med nya avsnitt:

– Varje gång vi har turen nog att få återvända så finns det alltid en press på att se till att serien är lika bra eller bättre än senaste säsongen. Nu fanns det en extra press över att komma tillbaka efter den senaste säsongsfinalen styrkor. Detta är det längsta säsongsuppehållet vi har haft, men jag tror att frånvaron gör vår återkomst ännu mer välkomnad.

Hon fortsätter:

– Det här senaste återupplivandet tog några år från att vi började prata om att göra en till säsong.

Futurama
Foto: Disney+

Svarar på frågan om Futuramas framtid

Futurama alltid har utmärkt sig med smarta avsnittsstrukturer, som alltid leder fram till en handfull skarpa skämt. Hur tänker du kring det?

– Det är en utmärkt observation. Jag tror att vi har ett unikt recept bestående av bra karaktärer, visuellt och skrivet berättande, smarta och roliga skämt och hjärta.

När vi frågar Katz om Futurama är här för att stanna säger hon följande:

– Jag hoppas det! Vi har ett sådant episkt universum att utforska och berätta historier i. Vi alla hoppas på fler avsnitt. Även filmer vore fantastiskt!

Med andra ord tycks teamet jobba på både fler säsonger och förhoppningsvis även spelfilmer framöver.

NÄSTA ARTIKEL