Premiär på Disney+ för dokumentären om Marvel-ikonen Stan Lee

Premiär på Disney+ för dokumentären om Marvel-ikonen Stan Lee

  • Disney+
Sofie Landgren
15 juni 2023 kl. 08:00

Gå på djupet med Stan “The Man” Lee

Fira arvet efter Stan Lee som medskaparen av legendariska karaktärer som Fantastic Four, Iron Man, X-Men, The Avengers och hundratals fler. Nu kan du få en helt ny uppskattning av arvet han har lämnat efter sig, tack vare en ny dokumentär på Disney+.

Premiär för dokumentären Stan Lee på Discney+
Foto: Disney+.

Premiär för dokumentärfilmen om serietidnings-författaren Stan Lee på Disney+

Från Marvel Studios och den hyllade regissören David Gelb, Stan Lee är den officiella dokumentärfilmen om Stan "The Man" Lee och hans resa för att bli en av de mest inflytelserika personerna i serietidningarnas och popkulturens värld. Stan Lee följer hans liv från hans utmanande uppväxt som Stanley Lieber till Marvel Comics snabba uppgång, och berättar Stans historia med hans egna ord.

Med enbart arkivmaterial – från personlig hemmavideo till intervjuer och ljudinspelningar – undersöker filmen Stans ursprungsberättelse och vad som kom fram ur den: ett långtgående universum av berättelser med tredimensionella karaktärer som har gett resonans hos människor över hela världen. På så sätt är "Stan Lee" både en berättelse om serier och passion, och ett intimt porträtt av en man, hans filosofi och dess bestående intryck.

Premiär för dokumentärfilmen om Stan Lee på Disney+
Foto: Foto: Disney+.

100 år av drömmar. 100 år av skapande. 100 år av Stan Lee.

De exekutiva producenterna till dokumentären om Stan Lee är inga mindre än Jeff Redmond, Andy Heyward, Gil Campion, Jamie McBriety och Sarah Regan. Lauren Goralski och Andrew McAllister fungerar som medproducenter.

Marvel Studios "Stan Lee" har exklusiv premiär på Disney+ den 16 juni.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL