Nya Snövit kritiseras för att vara för "PK" – se bilderna från inspelningen

Nya Snövit kritiseras för att vara för "PK" – se bilderna från inspelningen

  • Disney+
Emil Oscar Rasmussen
19 juli 2023 kl. 13:05

Dvärgarna ersätts i kommande Snow White

Live-action-versionen av "Snövit och de sju dvärgarna" kommer allt närmare, men i "Snow White" har inte "de sju dvärgarna" bara kapats från titeln – de ser även ut att ha ersatts helt och hållet i filmen.

Nästa vår är det förmodad premiär för nästa remake av Disney. Denna gången är det klassikern Snövit och de sju dvärgarna (1937) som adapteras till live-action-film. Hittills har det minst sagt gått knackigt för Disney i deras försök att blåsa nytt liv i sina animerade klassiker.

Nyinspelningarna har kritiserats för att vara meningslösa kopior av sina föregångare, men samtidigt ifrågasatts för sina rollbesättningar. I sina försök att vara mer inkluderande tilldelades exempelvis Halle Bailey rollen som Ariel i Den lilla sjöjungfrun (2023) och Rachel Zegler spelar Snövit i kommande Snow White, det vill säga skådespelare av annan etnicitet än sina animerade föregångare.

Stackars Disney kritiseras alltså både för att inte ändra tillräckligt och för att de ändrar för mycket, men just för Snow White är det i första hand (åtminstone än så länge) förändringarna som har hamnat i skottgluggen. Valet av Rachel Zegler som Snövit har kritiserats på grund av skådespelerskans colombianska ursprung, men i första hand är det kretsar kritiken just nu kring "de sju dvärgarna", som ser ut att ha ersatts.

Nya Snövit kritiseras för att vara för "PK" – se bilderna från inspelningen

Redan i början av 2022 rapporterades det vara aktuellt för Disney att skrota de sju dvärgarna ur kommande Snow White och ersätta dem med magiska väsen, med syftet att inte trampa någon på tårna. Detta efter att Peter Dinklage en kort tid innan hade ifrågasatt att Disney ville berätta historien om "sju dvärgar som bor tillsammans i en grotta".

I dagarna läckte Daily Mail påstådda bilder från inspelningen av nya Snow White, och där ser det mycket riktigt ut som om dvärgarna har ersatts.

En talesperson för Disney i USA gick till en början ut och påstod att bilderna var fake, men detta korrigerades senare till att det inte är officiella foton.

Med tanke på de senaste årens ständiga debatter om Disney live-action-filmer, är det inte helt oväntat att kritiken har haglat in efter att bilderna läcktes. På sociala medier kryllar det av upprörda inlägg, många ledda av diverse "anti-PK"- och "anti-woke"-konton, men även i traditionella medier. Daily Mail som först publicerade bilderna satte exempelvis den syrliga rubriken "Snövit och de sju ... politiskt korrekta följeslagarna" på sin artikel.

Huvudrollsinnehavaren Rachel Zegler har tidigare uttalat sig om kritiken mot Snow White och menar att ändringarna är nödvändiga.

– Folk skämtar om att det här är PK-Snövit. Ja, det är det, för det behövdes, har Zegler uttryckt.

I lördags bad hon även folk att inte tagga henne på sociala medier gällande hennes medverkan i filmen.

"Snow White" har premiär våren 2024 och regisseras Marc Webb och är skriven av bl.a. Greta Gerwig (Barbie). Gal Gadot spelar rollen som den elaka drottningen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL