Nya Disney Channel släpps den 1 april: “Starkaste tablån någonsin“

Nya Disney Channel släpps den 1 april: “Starkaste tablån någonsin“

  • Disney+
Axel Diedrichs
01 februari 2024 kl. 10:02

Slås ihop med Disney Junior

Om två månader släpps nya Disney Channel i Sverige. Tittarna kommer då att få ett bättre utbud, detta lovar Disney som vill höja ribban för kanalen.

I ett pressmeddelande berättar Disney att de snart släpper en ny och fullmatad Disney Channel i Sverige genom att slå ihop Disney Junior med kanalen. Den beskrivs som en ny "flaggskeppskanal" och lanseras den 1 april 2024. Planen är att erbjuda barn och fans i alla åldrar en samlad plats för mängder av prisbelönt innehåll, inklusive särskilda Disney Junior-block på morgnar och helger som integreras med Disney Channel.

Nya Disney Channel har den “starkaste tablån någonsin“

Nylanseringen av Disney Channel stärker kanalens ställning som det självklara valet för familjer som söker underhållande, inspirerande, äventyrligt och animerat innehåll på linjär TV. 

Hans van Rijn, som är landschef och senior vice president på The Walt Disney Company i Norden och Baltikum, säger följande om den nya satsningen på kanalen:

Vi är stolta och glada över att kunna presentera den starkaste tablån någonsin under de framgångsrika 20 år som Disney Channel har funnits i Norden. Sammanslagningen med Disney Junior ger oss möjligheten att skapa en extra fullmatad Disney Channel med det absolut mest populära och älskade innehållet för unga fans i alla åldrar baserat på solid tittaranalys och engagemangsdata. 

Under 2024 kommer Disney Channel att erbjuda prisbelönta svenska publikfavoriter som de populära serierna "Bluey", "Spidey och hans fantastiska vänner", "Star Wars: Unga Jedi på äventyr" samt den kommande serien "Disney Juniors Ariel" och mycket mer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL