MISSA INTE: Nu finns nya avsnitt av The Simpsons på Disney+

MISSA INTE: Nu finns nya avsnitt av Simpsons på Disney+

  • Disney+
Emil Oscar Rasmussen
08 november 2023 kl. 17:11

Nu är den animerade klassikerkomedin tillbaka med ny säsong

I dag har en ny säsong av "The Simpsons" hittat till Disney+. Nu kan streama de två första avsnitten från seriens 34:e säsong.

Evighetsmaskinen "Simpsons" fortsätter utan några tecken på att stanna den närmaste tiden. I USA pågår just nu säsong 35 av den animerade komediserien, med ännu en säsong därefter som redan bekräftad.

Även i Sverige trillar det in nya avsnitt – och det på Disney+. Dock från den föregående säsongen.

MISSA INTE: Nu finns nya avsnitt av The Simpsons på Disney+
Foto: Disney+

Premiär för ny säsong av Simpsons på Disney+

För alla Simpsons-fantaster i Sverige är Disney+ streamingtjänsten att vända sig till. Visserligen ligger plattformen inte helt i fas med den amerikanska marknaden, där som sagt säsong 35 just nu rullar, men säsong 34 har nu äntligen hittat till oss. Dessutom finns samtliga av de föregående säsongerna att streama på Disney+.

I dag, den 8 november, har de två första avsnitten från säsong 34 premiär på Disney+. I öppningsavsnittet blir Homer bortgjord offentligt och letar stöd i en onlinegrupp som är på jakt efter en försvunnen sköldpadda. Det efterföljande avsnittet leds huvudsakligen av Lisa, som blir kallad till en rättegång som en del av juryn.

Säsong 34 består av totalt 22 stycken avsnitt.

MISSA INTE: Nu finns nya avsnitt av The Simpsons på Disney+
Foto: Disney+

Simpsons skapar rubriker – Homer har slutat strypa Bart

Synen av Homers nävar runt Barts hals är närmast en symbol för Simpsons, men den senaste tiden har serien skapat rubriker – för att vi har sett de ske för sista gången. I avsnitt tre av säsong 35 förklarar Homer nämligen för sin nya granne att han har slutat med just strypandet av sin tioåriga son.

– Tiderna har förändrats, förklarar karaktären.

Att skämtet läggs på hyllan ser alltså ut att ha bekräftats först nu, men faktum är att det redan är några år sedan det senast skedde. Vi måste gå tillbaka till säsong 31 från 2019/2020. Är du upprörd över förändringen kan du trösta dig med att du trots allt har 30 år av avsnitt att gå tillbaka till om du vill se Homer straffa sin son.

Säsong 34 av "Simpsons" har nu haft premiär på Disney+. Säsongen består av totalt 22 avsnitt, varav de två första finns tillgängliga att streama på premiärdagen.

NÄSTA ARTIKEL