Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Ludwig Göransson om samarbetet med Rihanna: "Stark koppling"

  • Disney+
Eyla Runsten
27 februari 2023 kl. 13:02

Nu har de båda en chans på en Oscar

Den svenska kompositören Ludwig Göransson har jobbat tillsammans med Rihanna för att skapa låten "Lift Me Up" till Marvels "Black Panther: Wakanda Forever". Ludwig berättar att han känner sig lyckosam som har jobbat med personer som skapar konst.

Black Panther: Wakanda Forever (2022)
Black Panther: Wakanda Forever. Foto: Disney+.

Ludwig Göransson om att jobba med Rihanna

Kompositören Ludwig Göransson har under produktionen av Marvels Black Panther: Wakanda Forever jobbat med artisten Rihanna där de tillsammans har gjort låten Lift Me Up. Ludwig har skapat musiken till bland annat serien The Mandalorian (2019-) och filmen Tenet (2020), han var även med och tonsatt Black Panther (2018) och säger att hans medverkan där gjorde honom till en bättre kompositör.

– Jag är väldigt lyckosam som har fått jobba med personer som valt att skapa konst, säger Ludwig i en intervju med The Hollywood Reporter.

Ludwig Göransson om samarbetet med Rihanna
Rihanna, Savage X Fenty Show. Foto: Amazon Studios

"Kände en väldigt stark koppling"

Under den 95 upplagan av Oscarsgalan är Ludwig tillsammans med regissören Ryan Coolger, nigerianska artisten Tems och Rihanna nominerade till en statyett med låten Lift Me Up. Ludwig berättar att han efter Oscarsgalan 2018 pratade med Rihanna om att medverka i en låt för Black Panther: Wakanda Forever.

– Hon kände en väldigt stark koppling till handlingen, säger Ludwig

Han berättar även att Rihanna pratade med Ryan Coolger efter att hon sett en grovklippningen av filmen, Ludwig tror att det var den konversationen som gjorde att hon ville vara med i projektet för att skapa låten Lift Me Up.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL