Se Jude Law som Kapten Krok – då har nya Peter Pan premiär

Jude Law vill skrämma barn som Kapten Krok i Peter Pan: "Det är viktigt!"

  • Disney+
Filmtopp
26 april 2023 kl. 18:04

Snart har nya filmen premiär på Disney+

I veckan är det premiär för den nya Peter Pan-filmen med Jude Law som Kapten Krok. I en intervju säger han att det är viktigt att skrämma de små barnen.

Genom åren har vi fått se en hel del otecknade tagningar på den tecknade klassikern från 1953. Näst på tur är Peter Pan och Lena där ingen mindre än Jude Law axlar den ikoniska rollen som skurken Kapten Krok. 

Den nya filmen, som på engelska heter Peter Pan & Wendy, är en renodlad remake om tre syskon som färdas till Landet Ingenstans för ett stort äventyr tillsammans med pojken som inte kan växa upp. Filmen är regisserad av David Lowery som med den gör sin debut. Tidigare har han jobbat som klippare, senast på storfilmen The Green Knight, och parallellt med sin nya film jobbat på Star Wars-serien Skeleton Crew som har premiär senare i år.

Jude Law vill skrämma barn som Kapten Krok i Peter Pan: "Det är viktigt!"
Foto: Disney.

Jude Law tycker att det är viktigt att skrämma barnen som Kapten Krok i Peter Pan

Det fansen verkligen ser fram emot med den nya filmen är att få uppleva ingen mindre än Jude Law i rollen som Kapten Krok. Han är inte den första Harry Potter-stjärnan att axla rollen. I Peter Pan från 2003 såg vi Jason Isaacs, känd för rollen som Lucius Malfoy, spela ärkefienden. Vem av dem som gör det bäst får vi vänta tills filmen är ute på Disney+ att avgöra – men snacket går att Law gör en högst skrämmande tolkning, vilket vi också får en liten glimt av i trailern längre ned.

I en intervju med Extra TV kommenterar Jude Law hajpen kring hans roll och att den ska vara en skrämmande tolkning av karaktären: 

– Det är viktigt! Mardrömmarna och rädslorna vi har är en del av vår uppväxt. Likt många andra Disney-karaktärer förkroppsligar Krok dem, säger han. 

Vidare berättar Jude Law att tittarna får lära känna karaktären lite djupare den här gången: 

– Det finns en vacker detalj i den här versionen, där vi får blicka bakåt och förstå lite närmare varför han är som han är. Mycket av det kommer ifrån David [Lowery].

Se trailern till filmen här:

"Peter Pan och Lena" har premiär på Disney+ nu på fredag, den 28 april.

NÄSTA ARTIKEL