Bild på casten i National Treasure

Glöm National Treasure säsong 2 – serien skrotas av Disney

  • Disney+
Filmtopp
24 april 2023 kl. 09:04

Floppen ett faktum för storsatsningen

Den som väntar på National Treasure säsong 2 kan nu sluta med det. Redan efter en säsong väljer Disney att skrota serien.

I december förra året var det premiär för serien National Treasure: Edge of History Disney+. Efter en första säsong som togs emot svagt av såväl tittare som kritiker kan vi nu meddela att det inte blir någon fortsättning. 

Det är tidningen Deadline som rapporterar att National Treasure säsong 2, med bland annat Catherine Zeta-Jones på rollistan, inte kommer att beställas av Disney. Berättelsen bygger vidare på den berömda filmserien med Nicolas Cage och följer den unga hjälten Jess, en drömmare som söker efter svar om hennes familjs mystiska bakgrund och leds in på en stor skattjakt. 

Glöm National Treasure säsong 2 – serien skrotas av Disney
Foto: Disney+.

National Treasure säsong 2 – inte Disneys första fortsättning att utebli

Serien var tänkt att bygga hajpen till den tredje filmen som har premiär i november nästa år. Men sett till att Disney lägger ned produktionen, som har bleka 5.6/10 i betyg på IMDb och tagits emot svalt av kritiker, får vi anta att den snarare gör mer skada än nytta i deras ögon. 

National Treasure är inte streamingtjänstens första originalserie att skrotas efter bara en säsong. Big Shot, The Mighty Ducks: Game Changers och Diary of a Future President är ytterligare tre exempel på sådana.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL