Eragon blir TV-serie på Disney+

Eragon blir TV-serie på Disney+

  • Disney+
Uppdaterad 01 augusti 2022 kl. 13:08 | Publicerad 26 juli 2022 kl. 17:07

Blir serien bättre än filmen?

Eragon-filmen blev för många en besvikelse, men nu jobbar Disney på en TV-serie som har alla möjligheter att trumfa sin föregångare.

Variety berättar att Disney i skrivande stund jobbar på en TV-serie av Eragon, en serie som kommer att baseras på Christopher Paolinis fyra tonårsböcker. Det sägs också att Paolini ska agera manusförfattare jobba utifrån sina egna böcker. 

Detta handlar böckerna om

I böckerna möter vi en fattig bondpojke vid namn Eragon, som hittar en stor safirblå sten när han är ute och jagar. Han tar med den till sitt hem och planerar att sälja den för att ha råd till mat till familjen. Men en natt knäcks den safirblå stenen, som visar sig vara ett drakägg. Eragon förstår att draken är så mycket mer än ett djur och börjar jobba på att bli en drakryttare. Över en natt så förändras deras liv när kungen Galbatorix får veta om draken och dödar Eragons farbror och mentor för att komma åt pojken.

Filmen blev ingen succé

Den första boken Eragon publicerades 2003. Hela bokserien blev riktigt populära och såldes i över 40 miljoner exemplar över hela världen. 2006 gjorde man film av den första boken Eragon, men sett till det svala mottagandet och den blygsamma vinsten, lades serien ner.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL