Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
40 år med Indiana Jones i Sverige!

Disney har planer på en Indiana Jones serie

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 november 2022

Vi kan även komma att få nya filmer

Nästa år får vi se den sista Indiana Jones-filmen med Harrison Ford. Men karaktären verkar ha fler äventyr framför sig. Disney uppges planera en ny serie om Indiana Jones.

Den 30 juni 2023 förväntas vi se den femte Indiana Jones-filmen på bio. Harrison Ford, som passerat 80-strecket, menar att det blir hans sista framträdande i titelrollen. Men den piskande arkeologen verkar ha fler berättelser i sig. Disney undersöker nu möjligheten att göra en Indiana Jones-serie. 

Enligt Variety jobbar Disney och Lucasfilm på att hitta en manusförfattare som kan ta sig an projektet. Förmodligen handlar det om att skriva en prequel eller spinoff på filmserien, snarare än något som är direkt kopplat till nästa års film. Beslutet i att påbörja en serie nu ska främst grunda sig i att Harrison Ford uttryckt sig vara klar med rollen.

Om serien blir av skulle den inte vara en första om Indiana Jones. The Young Indiana Jones Chronicles sändes över två säsonger på ABC mellan åren 1992-1993, och fick hela fyra stycken TV-specialer.

Vidare uppges Disney utforska flera sätt att hålla franchisen vid liv, där ett alternativ skulle kunna vara en ny filmserie om en ung Indy. Det vore knappast förvånande sett till hur älskad karaktären är världen över, och att studiojätten tenderar att spinna vidare på sina mest populära verk. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL