Disney bekräftar: så blir de tre nya Star Wars-filmerna

Disney bekräftar: så blir de tre nya Star Wars-filmerna

  • Disney+
Filmtopp
07 april 2023 kl. 18:04

Rey återvänder till bioduken

I dag meddelade Disney att de arbetar på tre nya Star Wars-filmer, vilka regissörer som gör dem samt några detaljer om handlingen.

Idag hölls eventet Star Wars Celebration Europe 2023. Då meddelade Lucasfilm-presidenten Kathleen Kennedy att tre nya Star Wars-filmer är på väg. De som regisserar är James Mangold, Dave Filoni och Sharmeen Obaid-Chinoy.

Sedan den senaste trilogin av J.J. Abrams och Rian Johnson har många undrat vad som sker på Star Wars biofront här näst. Nu har vi fått en stor uppdatering av Disney som delar med sig av flera spännande detaljer. Till att börja med bekräftar de att tre nya biofilmer är på väg, samt att de kommer att ha tre olika regissörer i James Mangold (Logan, Indiana Jones och Dial of Destiny), Dave Filoni (The Mandalorian, Ahsoka) och Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel, Saving Face).

Disney bekräftar: så blir de tre nya Star Wars-filmerna
Daisy Ridley som Rey Skywalker. Foto: Disney.

Rey återvänder i en av filmerna

Vidare berättar de att James Mangolds film kommer att ta oss tillbaka till Jedi-ordens begynnelse, medan Dave Filonis film kommer att fokusera på Nya republiken och avsluta de sammanlänkade berättelserna som berättas i The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Ahsoka och andra Disney Plus-serier. Sharmeen Obaid-Chinoys film kommer att utspela sig efter händelserna i Rise of Skywalker och innehålla Daisy Ridley som Rey som bygger upp en ny Jedi-order.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt kring de tre kommande Star Wars-filmerna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL