Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bekräftat: ny Pixar film 2023

BEKRÄFTAT: Ny Pixar film Elemental 2023

  • Disney+
Ebba Bengtsson | Nyhet
17 maj 2022
Ebba Bengtsson | Nyhet
17 maj 2022

Blir 27:e filmen från studion

Regissören bakom "Den gode dinosaurien" (2015) är tillbaka med en ny berättelse om varelser baserade på de fyra elementen.

Pixar har meddelat att deras 27:e film kommer ha premiär 16 juni 2023. Filmen kommer heta Elemental och handla om en vatten- och en eldvarelse som inser att trots deras fysiska skillnader så har de mycket gemensamt. Detta rapporterar Variety.

Filmen kommer att utspela sig i en stad där varelser baserade på de fyra elementen luft, vatten, eld och jord lever tillsammans. Berättelsen är centrerad runt den ettriga Ember och den rofyllda Wade som inser något elementärt: hur mycket de faktiskt har gemensamt. 

Pixar publicerade den första konceptskissen från filmen på deras sociala medier. Foto: Pixar

Peter Sohn är tillbaka i registolen för Pixar efter sin långfilm Den gode dinosaurien från 2015 och kortfilm Delvis molnigt från 2009. Sohns barndom har varit inspirationen bakom berättelsen i Elemental. Hans familj emigrerade från Korea till USA under 70-talet och han växte upp runt andra familjer som till ett nytt land med hopp och drömmar. Mötet mellan olika kulturer och hur allas olikheter fungerade med varandra var vad som ledde Sohn till hans nya film. 

Du behöver inte vänta tills 16 juni 2023 för en ny Pixar film: deras 26:e projekt Lightyear har premiär 15 juni i år. 

Mer läsning om Pixar:

NÄSTA ARTIKEL