Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
3 guldkorn du måste se med Warwick Davis – enligt skådespelaren själv

3 guldkorn du måste se med Warwick Davis – enligt skådespelaren själv

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 november 2022

Missa inte dessa pärlor med Warwick Davis

Filmtopp fick nyligen intervjua Warwick Davis, som är högaktuell med den nya "Willow"-serien, och då fick stjärnan chansen att lyfta fram några guldkorn från sin imponerande meritlista.

Warwick Davis är en ikonisk skådespelare som gjorde sin debut i Star Wars: Jedins återkomst (1983). Sedan dess har han hunnit med att medverka i över 90 (!) produktioner. En av hans mest välkända roller kom i Willow (1988), en kultfilm inom fantastygenren. Nästan 35 år efter filmens premiär är han nu aktuell med en uppföljande serie, som har premiär på Disney+ i dag, den 30 november.

Inför seriepremiären fick Filmtopp chansen att intervjua Warwick Davis tillsammans med en samlad presskår. Willow-serien diskuterades i stor utsträckning, men det fanns också utrymme för en hel del annat. Filmtopp uppmärksammade bland annat Warwick om att han har en över 90 produktioner lång meritlista att stoltsera med, vilket överraskade skådespelaren.

– Wow, 90 projekt? Det är fantastiskt. Jag känner mig utmattad bara av att tänka på det, sa Willow-stjärnan skämtsamt, innan han också ombads lista några guldkorn bland de många produktionerna.

Willow
Foto: Disney+

Warwick Davis guldkorn enligt honom själv

1. Det första guldkornet

Det första guldkornet som Warwick Davis valde att lyfta fram ett specialavsnitt ur Life's Too Short – komediserien han gjorde tillsammans med Ricky Gervais och Stephen Merchant år 2011–2013. Avsnittet som Warwick utnämner som något extra är den påskspecial som följde upp seriens första säsong. I specialavsnittet medverkar Val Kilmer, som även han är en av stjärnorna från Willow-filmen från 1988. Ett stort fokus i avsnittet ligger dessutom på att försöka finansiera en Willow-uppföljare. 

Warwick benämner Val Kilmers rollprestation, sina fina minnen från inspelningen och det faktum att serien är konst som imiterar verkligheten som utmärkande aspekter med avsnittet.

2. Det andra guldkornet

Guldkorn nummer två är även det ett serieavsnitt, mer specifikt Doctor Who-avsnittet "Nightmare in Silver" från 2013. Warwick beskriver sin medverkan i Doctor Who som något av det mest spännande han hade gjort på flera år och som en punkt på sin bucket list. Skådespelar lyckas dessutom behålla kopplingen till Willow-serien eftersom "Nightmare in Silver" regisserades av Stephen Woolfenden, som även regisserat två av avsnitten i den nya serien. 

– Den enastående Neil Gaiman skrev ett avsnitt som innehöll mig och även cybermän, karaktärer som jag växte upp med och som skrämde mig ordentligt. Att få stå öga mot öga med en cyberman på inspelningen var ett sånt där ögonblick då man tänker "wow, händer det här verkligen i min karriär?" berättade Warwick Davis om sin upplevelse av att vara med i Doctor Who.

3. Det tredje guldkornet

Det sista guldkornet är i ärlighetens namn inte något guldkorn alls med tanke på att ingen behöver vaska fram det. Warwick avrundade nämligen med att lyfta fram sin medverkan i Star Wars som något alldeles extra, och pekade specifikt på några av de senaste årens filmer som värdefulla upplevelser.

– För mig som ett fan av Star Wars är det en enorm gåva varje gång jag får återvända till galaxen långt, långt borta.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL