Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Disney stämmer uthyrningsbolaget Redbox

Kristian Andersson | Nyhet
08 december 2017
Kristian Andersson | Nyhet
08 december 2017

Nu ska Disney stämma Redbox för att dela ut digitala nedladdningskoder.

Produktionsbolaget Walt Disney har på senare tid kanske tagit en del beslut som har blivit kritiserade i media. Bolagets senaste beslut är att stämma Redbox för att i sina hyrfilmsfodral ha bifogat digitala nedladdningskoder åt Disneyfilmer.

Enligt The Wall Street Journal har Disney stämt Redbox för att hyra ut filmer med nedladdningskoder i fodralen, som gör det möjligt att ladda hem film via nätet. Redbox har tydligen köpt kombinationsboxar med både dvd och Blu-ray-versioner av vissa filmer och i dessa boxar har det medföljt en kod som gjort det möjligt att ladda hem film över nätet. Bolaget ska också ha uppmuntrat kunden att hyra vissa utvalda Disneytitlar.

När slashfilm sökte upp en talesman för Redbox sa han:

While we don’t comment on pending litigation, we feel very confident in our pro-consumer position.

Att Redbox skulle vinna i rättegången är svårt att tro sett till att Disney har råd att anställa de bästa advokaterna pengar kan erbjuda. Det är nog därför bäst att göra som Disney säger, Redbox borde alltså fixa detta problem snarast genom att kanske bara plocka bort alla dessa koder.

Men tydligen nöjer sig inte Disney med en sådan lösning utan vill också få ett skadestånd på 150 000 dollar per titel som Redbox uppmanat nedladdning till, samt alla intäkter Redbox har fått in medan de har sålt dessa filmer.

Tycker du att Disney gör rätt?