Disney slår nytt rekord när Toy Story 4 passerar miljardspärren

Disney slår nytt rekord när Toy Story 4 passerar miljardspärren

Eric Diedrichs
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 17 augusti 2019 kl. 16:08

Fem miljardsuccéer inom ett år.

Hela Toy Story gänget
Foto: Pixar

Den fjärde filmen om cowboydockan Woody och hans vänner har nu passerat miljardspärren. Med fem miljardsuccér inom ett år, slår Disney nytt rekord.

Att Disney är herren på Hollywood-täppan råder det ingen större diskussion om. Filmbolaget har under åren köpt upp aktörer som: 20th Century Fox, Hulu, Pixar, Marvel, LucasFilm och Touchstone Pictures. De har också producerat några av världens största ekonomiska succéer med filmer som: Avengers: Endgame, Star Wars: The Force Awakens och sin remake av Lejonkungen.

Nu rapporterar Variety att Disney har slagit ett nytt rekord. Häromdagen blev de nämligen först i världen med att släppa fem filmer som passerat en miljard dollar i intäkter, under ett och samma år. Avengers: Endgane, Captain Marvel, Aladdin, Lejonkungen och nu Toy Story 4, har samtliga dragit in 10-siffriga belopp.

Toy Story 4 har fortfarande inte haft premiär världen över, så det är inget snack om att det kommer att fortsätta att klirra i Disneys kassor rätt bra en tid framöver. Senare i år släpper de även Frost 2, Star Wars: The Rise of Skywalker och sin efterlängtade Maleficent-uppföljare.

Med andra ord har de goda möjligheter att spräcka miljardspärren en gång till.

"Toy Story 4" har svensk biopremiär den 30 augusti.

NÄSTA ARTIKEL