Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The French Dispatch.

Disney släpper 20th Century-filmer på Hulu

David Lindahl | Nyhet
13 december 2020
David Lindahl | Nyhet
13 december 2020

Originalfilmer från 20th Century Studios och Searchlight ska släppas på streamingtjänsten Hulu.

Sedan Disney köpte upp 20th Century Fox har alla undrat var alla filmer ska ta vägen. Nu meddelar Disney att planen är att de ska släppas på streamijngtjänsten Hulu.

Den 20 mars 2019 köpte Disney upp filmbolaget 20th Century Fox och tillhörande underbolag som Searchlight Pictures och tv-bolag som Fox Network Groups. Köpet innebar också att alla filmer och produktionr under filmbolaget hamnar under Disney. I samma veva bytte också Disney namn till 20th Century Studios.

Sedan köpet har många undrat vad Disney ska göra med alla filmer och produktioner som de nu sitter med distributionsrättigheter till. Flera av filmerna har åldergränser som går över Disneys standard vilket innebär att det blir svårt att släppa dem på streamingtjänsten Disneyplus

Nu rapporterar Screen Rant att Disney har gått ut med att det är under streamingtjänsten Hulu som filmerna kommer att hamna. Hulu grundades 2007 och har sedan dess en stadig uppgång av användare.

Searchlight Pictures är för närvarande på gång med Wes Andersons nya film The French Dispatch och Oscarskandidaten Nomadland vilket kan innebära att filmerna till slut hamnar på streamingtjänsten Hulu tillsammans med andra storfilmer som Jojo Rabbit och franchiser som Deadpool och Kingsmen.

I Europa rapporteras det om att många filmer kommer att vara tillgängliga via et utökad tjänst som kallas Star.

Läs också om att Kardashian-familjen går till Disney.

 

NÄSTA ARTIKEL