Disney lägger ner Deadpool-regissörens X-Men

Disney lägger ner Deadpool-regissörens X-Men

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 13:22 | Publicerad 12 november 2019 kl. 12:00

Disney stoppar Tim Millers spinoff på X-Men.

Tidigare i år berättade serietidningsförfattaren Brian Michael Bendis att det jobbas på ett sidoprojekt, eller rättare sagt en spinoff på X-Men, med titeln "Kitty Pryde". Tim Miller var tilltänkt som regissör, men nu läggs filmen ner.

Karaktären Kitty Pride, som på ett spökvist manér kan ta sig igenom föremål, har spelats av Ellen Page i X-Men: The Last Stand och Days of Future Past. En solofilm om henne var på gång, och Brian Michael Bendis skulle skriva manuset, och ingen mindre än Deadpool-regissören Tim Miller blev utvald att regissera. Tyvärr stänger nu Disney ner projektet, vilket också bekräftas av Miller:

Miller berättar följande:

– Jag älskar X-Men, och var väldigt taggad på att göra Kitty Pride-filmen. Men det kommer aldrig att hända nu.

Anledningen att man lägger ner X-Men lämnas för närvarande outtalat av Disney. Efter två tokfloppar i form av Apocalypse och Dark Phoenix – samt att bolaget skjutit toklänge på premiären av The New Mutants som de uppges vara missnöjda med – verkar det som att de pausar samtliga X-Menprojekt.

Trailern till "The New Mutants" släpptes redan år 2017. Filmen verkar dock äntligen fått sitt premiärdatum, 3 april 2020.

Hade du uppskattat en film Kitty Pride av Tim Miller? Läs också Filmtopps recension av Terminator: Dark Fate som Miller regisserat.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL