Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Disney firar 100 år – då kan du se animerade klassiker på bio!

Disney firar 100 år – då kan du se animerade klassiker på bio!

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 september 2023

Unik möjlighet att se 5 klassiker på bio

I samband med att The Walt Disney Company firar sitt 100-årsjubileum har alla Disneyfantaster där ute möjligheten att se fem animerade klassiker på bio. Detta avslöjar Disney i ett pressmeddelande.

Disney firar 100 år – då kan du se animerade klassiker på bio!

The Walt Disney Company firar sitt 100-årsjubileum den 16 oktober 2023 och har under årets gång hyllat både fans och sagoberättare som skapat den glädjen och magin som Disney har levererat under det senaste århundradet.

I dag lanseras biografprogrammet Disney100 "Firar de älskade klassikerna", där klassiska och banbrytande Disneyfilmer från det senaste århundradet visas på bioduken. Programmet vill ge så många människor som möjligt deras första chans att se dessa Disneytitlar på bio.

Biografer i hela Sverige samarbetar med Disney kring detta Disney100-initiativ, där biograferna har möjlighet att engagera publiken i Disneys magi och visa dessa tidlösa klassiker. Biografprogrammet löper från första september till och med november – med filmvisningar som visas enligt varje enskild biografs plan. 

De fem filmer som inkluderas i programmet:

  • Disneys “Bambi” (1942)
  • Disneys “Askungen” (1950)
  • Disneys “Törnrosa” (1959)
  • Disneys “Lejonkungen” (1994)
  • Disneys “Frost” (2013)

– Det känns riktigt bra att tillsammans med Sveriges biografer kunna sätta upp några av våra mest tidlösa Disneyklassiker på vita duken, och än en gång göra dem tillgängliga för biobesökare i alla åldrar, säger Hans van Rijn, vd för The Walt Disney Company i Norden och Baltikum.

– Oavsett om man vill se om en favoritfilm eller uppleva någon av dessa fantastiska animationer för första gången, kan vi nu erbjuda en unik möjlighet att göra det på bio som en del av vårt 100-årsjubileum, avslutar Hans van Rijn.

Om Dinsey100

Disney100 är en hyllning till tidlöst sagoberättande och oförglömliga karaktärer som har underhållit och inspirerat människor i alla åldrar i 100 år. Disney100 erbjuder också spännande möjligheter för fans och familjer att återuppleva sina mest älskade Disneyminnen och njuta av nya hjärtevärmande berättelser och upplevelser kopplade till denna betydelsefulla milstolpe, över hyllade Disney Studios, Disney Parks och upplevelser över hela världen, och mer.

Utöver det ovan nämnda bioprogrammet anordnas även konserten Disney 100 – The Concert. Du kan hitta biljetter till den här.

NÄSTA ARTIKEL