Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Disney: Cyberattacken var en bluff

Disney: Cyberattacken var en bluff

Sebastian Håkansson | Nyhet
27 maj 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
27 maj 2017

Bob Iger, Disneys VD, säger att utpressningsförsöket som en grupp hackare genomförde mot filmbolaget för snart två veckor sedan med största sannolikhet var en bluff, skriver Variety.

Hackarna påstod sig ha kommit åt en Disneyfilm som vid attacken inte hade haft världspremiär och krävde stora belopp för att inte sprida filmen. Flera källor pekar på att det var Pirates of the Caribbean – Salazar’s Revenge som var filmen i fråga.

Det var det andra liknande utpressningsförsöket på kort tid. Nyligen släppte hackergruppen, The Dark Overlord, tio avsnitt av den kommande säsongen av serien Orange is the new black på fildelningssajter sedan Netflix vägrat betala för att få tillbaka avsnitten. Enligt Netflix själva var det en säljare, som flera stora tv-studios använt sig av, som fick sitt material hackat.

Enligt spekulationer skall därmed fler serier och filmer blivit stulna från andra bolag under samma attack. Variety skriver att FBI undersöker fallet vilket spätt på ryktet om ”en massiv läcka av Hollywood-filmer och tv-avsnitt”.