Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Disney äger nu Hulu

Disney äger nu Hulu

Kristian Andersson | Nyhet
15 maj 2019
Kristian Andersson | Nyhet
15 maj 2019

Disney tar kontroll över Hulu.

Amerikanska medier rapporterar att det enorma filmbolaget Walt Disney, har köpt upp VOD-tjänsten Hulu. Detta för att visa barnförbjudet innehåll.

Disney har sedan tidigare köpt upp stora delar i streamingtjänsten Hulu, det är först nu som de börjar styra den åt det håll de vill. Och detta efter att de har köpt upp de sista delarna av Hulu Chromecast och därmed får full kontroll över tjänsten, detta rapporterar Movie Fone. Affären gick loss på 5,8 miljarder dollar.

Det var 2008 som Hulu släppte sin streamingtjänst, när de jobbade med NBC Universal och News Corp. Året därpå började Disney köpa upp aktier i bolaget. Vi bör också känna till att Disney, för en tid sedan, köpte upp Fox, som ägde stora delar i Hulu.

För den som undrar hur Disney kommer att använda Hulu, kan vi meddela att planen är att släppa filmer på plattformen, som inte passar Disneys kommande streamingtjänst Disney+. Alltså filmer och serier med 15-årsgräns.

Läs om Disneys galna marknadsföringar!

Vad tycker du om att Disney har en tjänst för vuxna samt en för barn? I våra öron låter det som att det kan bli ganska dyrt med två abonnemang en för vuxna och en för barn.

NÄSTA ARTIKEL