Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Disjointed säsong 2 – Nedlagd

Disjointed säsong 2 – Nedlagd

Eric Diedrichs | Nyhet
21 februari 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
21 februari 2018

Kathy Bates Netflixserie "Disjointed" läggs ner efter en säsong.

Poster till Netflixserien Disjointed.
Bild: Netflix

Netflix har bestämt sig för att lägga ner Kathy Bates serie "Disjointed" efter en säsong. Anledningen bakom beslutet är inte officiellt, men tros handla om låga tittarsiffror och svalt kritikermottagande.

Om du är en av de som gillar den Kathy Bates-frontade Netflixserien Disjointed har vi ett tungt besked. Strax efter att den första säsongens andra halva gick upp på streamingtjänsten, berättade Netflix att serien ska läggas ner. Det blir alltså ingen Disjointed säsong 2.

Disjointed handlar om marijuana-legenden Ruth Whitefeather Feldman (Kathy Bates), som öppnar en cannabisbutik efter att legaliseringsbeslutet har trätt i kraft i Los Angeles. I butiken jobbar hon med sin nyexaminerade son och ett gäng ungdomar.

Serien har för nuvarande ett Metacritic-värde på 43 av 100 och ett Rotten Tomatoes-betyg på 23 av 100. Serien kritiseras främst för att vara ojämn och osäker i sin ton. Variety menar att de grova skämten, som borde kännas utmanande, faller platt i den mysiga sitcommiljön och istället känns klumpiga och avslagna.

Däremot har serien gjort bättre ifrån sig bland sin publik, som har gett Disjointed 80 av 100 på Rotten Tomatoes och finner den betydligt mer underhållande än kritikerkåren.

Exakt av vilken anledning Netflix lägger ner serien är inte officiellt, men vad som däremot är tydligt är att streamingjätten gör rent hus och skrotar alla de serier som inte känns värda att fortsätta med. Exempelvis har Fearless, Haters Back Off, Lady Dynamite, Love och Sense8 lagts ner. Se vår fullständiga lista om du vill veta vilka serier som har fått grönt ljus för en ny säsong.

Vad tycker du om att Disjointed läggs ner?