Massiv premiärvecka med nya TV-program – alla nyheter

KLART: “Vanligt folk“ får tävla i Jeopardy igen

  • Discovery+
Eyla Runsten
14 maj 2024 kl. 17:05

Tillbaka som på Alsings och Härenstams tid

Mikael Tornving ger svaren, men det nya är att vanligt folk får vara med i Jeopardy igen och Kanal 5 välkomnar deltagare ur allmänheten till programmet. Nu går de tillbaka till sitt gamla format.

Under 2023 så väckte Kanal 5 nytt liv i "Jeopardy", detta efter att programmet inte synts i svensk TV på nästan tio år. Med återuppståndelsen av programmet fick det en ny programledare, nämligen komikern och skådespelaren Mikael Tornving, och detta blev en succé.

Innan Kanal 5 väckte liv i programmet så sändes det på 90-talet och då var Magnus Härenstam programledare, i och med detta blev han utsedd till "meste frågespårtsledaren i svensk tv" i Guinness rekordbok 2001. År 2006 tog Adam Alsing över under två års tid. Tyvärr somnade 73-åriga Härenstam in 2015, följt av 51-åriga Alsing under covid-19 pandemin år 2020.

Idag har Tornving lett tre säsonger av programmet, men det har skilt sig från hur programmet såg ut under Härenstam och Alsings tid. Versionen som började sändas på Kanal 5 deltog bara kändisar och där prispengarna donerats till välgörenhet av kändisens val. Men nu gör de om programmet igen.

Foto: Discovery+

 

Nu välkomnas vanligt folk till Jeopardy igen

Nu går programmet tillbaka till så som det var tio år tidigare, nämligen att allmänheten får vara med och tävla igen. Det nya formatet av Jeopardy kommer börja att spelas in den 17 juni 2024 vid Filmhuset i Stockholm, för att sedan sändas på ett senare tillfälle.

– Under juni kommer vi spela in några avsnitt av det klassiska formatet Jeopardy, i vilka allmänheten har chans att tävla och vinna pengar, skriver Kanal 5 på sin Facebooksida.

Nu vill kanalen ha ansökningar från potentiella deltagare ut allmänheten.

– Känner du att du har det som krävs, är snabbtänkande och allmänbildad? Är du en sån som ofta får höra "du borde vara med i en frågesport"? Och tror du dig dessutom vara bekväm med att bjuda på dig själv inför kameror, ett stort team och en publik? skriver kanalen i sitt inlägg där man även hittar mer information om hur man kan söka till programmet.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL